Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de Muzică Veche, Bucureşti, 2009

Regal de clavecin la Ateneul Român - Festivalul de Muzică Veche, 2009


octombrie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
După un recital de harpe clasice, un spectacol de muzică şi dans baroc şi un solo de vioară barocă Festivalul de Muzică Veche Bucureşti invită publicul meloman la încă un concert deosebit recitalul extraordinar de clavecin susţinut de Ketil Haugsand la Ateneul Român. Concertul va avea loc marţi, 20 octombrie 2009, la Ateneul Român începând cu ora 19.00.

Ketil Haugsand (Norvegia) este considerat a fi unul dintre cei mai importanţi clavecinişti contemporani şi o personalitate marcantă a muzicii vechi din zilele noastre. Pe parcursul activităţii sale a susţinut numeroase concerte ca solist, membru al unor prestigioase formaţii camerale, conducător muzical sau dirijor în Europa, S.U.A. şi Israel.

Născut în Norvegia, Ketil Haugsand a studiat clavecinul la Conservatorul din Amsterdam, încheindu-şi studiile în cadrul acestei instituţii în anul 1975. Este laureat al prestigiosului Prix d'Excellence precum şi al concursurilor de clavecin de la Paris şi Bruges.

Ca profesor, Ketil Haugsand activează în cadrul unor renumite cursuri de vară organizate în Norvegia sau Portugalia fiind de asemenea invitat să participe în juriile celor mai importante concursuri de clavecin sau muzică de cameră din Europa.

Festivalul de Muzică Veche Bucureşti se desfăşoară între 17-23 octombrie 2009 pentru a patra oară consecutiv. In afara de recitalul de clavecin menţionat mai sus, Festivalul de anul acesta mai găzduieşte şi un concert de lăută şi chitară barocă susţinut de Hopkinson Smith (Ateneul Român, 21 octombrie 2009) precum şi un concert de muzică poloneză veche susţinut de formaţia Floripari (23 octombrie 2009, Sala Auditorium a MNAR).

Biletele se găsesc în librăriile Cărtureşti, reţeaua magazinelor Diverta, Germanos şi Vodafone sau online pe www.eventim.ro şi pe www.ticketpoint.ro.

Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu: Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Comisia de Cultură a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti, ArCuB, Institutul Polonez, Institutul Adam Mickiewicz şi Dalles Revolution.

Organizator: Medieval Praxis
Coproducator: TVR Cultural.
Sponsori: Sommering Instal, Euroweb, Elevate, Remedio, Skill Team, Publicitate la bloc; Shelter Security, Stand Expo; Bianca Consulting; Kia România.
Parteneri media: Radio România Actualităţi, România liberă, Ziua, Şapte Seri, Observator Cultural, Hotnews, www.port.ro, www.121.ro, liternet, zoomIn, Deutsche Welle. Toate articolele despre Festivalul de Muzică Veche, Bucureşti, 2009


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Jurnal de festival - Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2009, Radu Rădescu
 Un mare lăutist al lumii vine la Festivalul de Muzică Veche, Bucureşti, 2009, Comunicat de presă
 Când revelaţia se numeşte clavecin - Ketil Haugsand la Festivalul de muzică veche, 2009, Beatrice Lăpădat
 Programul Festivalului de Muzică Veche, 2009, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer