Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Revista Film Menu

Lansarea celui de-al doilea număr al revistei de cinema Film Menu


octombrie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Miercuri, 14 octombrie 2009, de la ora 19.30, în cadrul primului Cineclub al sezonului, va fi lansat cel de-al doilea număr al revistei Film Menu. Evenimentul se va desfăşura la Cinema Union şi va fi urmat de proiecţia filmului Letyat juravli / Zboară cocorii, regia Mikhail Kalatozov, câştigător al unui premiu Palme d'Or la Cannes în 1958.

După un prim număr dedicat realismului şi Noului Cinematograf Român, Film Menu revine cu un dosar dedicat muzicii de film, cuprinzând două mari componente ale subiectului: musicalul şi coloana sonoră. Busby Berkeley, Jacques Demy, Bob Fosse sau Bernard Herrmann sunt câţiva dintre realizatorii de musical sau compozitorii despre care veţi putea citi articole în paginile revistei. Cinematografia română este prezentă în dosar printr-un articol despre musicalurile inventive ale lui Ion Popescu Gopo, dar şi printr-o amplă anchetă despre muzica de film, la care au participat cineaşti foarte tineri, recent absolvenţi ai U.N.A.T.C., Paul Negoescu, Tudor Jurgiu, Nae Constantin Tănase, Ivana Mladenovic, dar şi cineaşti deja consacraţi, precum Cristi Puiu, Radu Muntean, Adrian Sitaru, Cătălin Mitulescu sau Corneliu Porumboiu.

În celelalte rubrici, se regăsesc articole despre cineaşti diverşi, aparţinând unor perioade sau culturi diferite. Filme ale unor realizatori precum Jan Svankmajer din Republica Cehă, Nicolas Roeg din Marea Britanie, Agnès Varda şi Arnaud Desplechin din Franţa, Yasujiro Ozu şi Akira Kurosawa din Japonia, Carlos Reygadas din Mexic, Theo Angelopoulos din Grecia sau Miclos Jancsó din Ungaria sunt analizate în paginile numărului doi al Film Menu. Se anunţă, aşadar, un număr extrem de dens al revistei; sperăm, însă, că nu şi obositor.

Film Menu este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti şi realizată în proporţie de 90 la sută de studenţi ai facultăţii de film din cadrul universităţii. Celelalte zece procente sunt alocate unor articole scrise de colaboratori externi aleşi în funcţie de tematica numărului respectiv. Revista îşi doreşte să funcţioneze ca o pepinieră a viitorilor specialişti în cinema din ţara noastră. De asemenea se va implica în susţinerea unor evenimente cinematografice, printre care se numără organizarea unui Cineclub în cadrul Cinematecii Române şi a altor evenimente cinematografice susţinute în incinta UNATC sau în alte cinematografe. Apare o dată la două luni, cu pauză în timpul vacanţei de vară. Este distribuită gratuit în diferite locuri sau la evenimente organizate de redacţia Film Menu.


Descarcă revista FILM MENU aici. Toate articolele despre Revista Film Menu


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cineclub Film Menu - Mods, Joachim Lepastier
 Lansarea numărului al 26-lea al revistei Film Menu, Comunicat de presă
 Lansarea numărului al 25-lea al revistei Film Menu, Comunicat de presă
 Comoara - proiecţie şi dezbatere în cadrul proiectului Film Menu - Să Film!, episodul 30, Comunicat de presă
 Opiniile studenţilor UNATC despre activitatea didactică a lui Andrei Rus, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Revista Film Menu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer