Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film de animaţie anim'est 2009

Anim'est 2009 la Cluj!


octombrie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Deja celebrul Festival International de Film de Animatie Anim'est vine la Cluj, organizat de Asociaţia Este'n'est, cu susţinerea Centrului Cultural Francez din Cluj.

Anim'est este cel mai important festival de animaţie din România şi are loc în principal la Bucureşti, unde tocmai a adunat 15.000 de spectatori. Acest eveniment se desfăşoară şi la Cluj, pentru al treilea an consecutiv.

Între 23 şi 25 octombrie 2009, la Cinema Victoria, cinefilii din Cluj vor putea urmări o selecţie a unora dintre cele mai bune filme din festival:
Sageata Scurt metraje ale celebrului regizor nipon Hayao Miyazaki, premiate în festivaluri din lumea întreagă (Annecy-Franţa, Cannes, Berlin, Veneţia, Pusan, San Francisco).
Sageata Proiecţii speciale pentru copii
Sageata Cele mai bune filme româneşti de animaţie ale anului
Sageata Lung metraje cult

Atelierele, deschise publicului şi mai ales studenţilor, vor fi animate de invitata Centrului Cultural Francez, Guilaine Bergeret: aceasta va prezenta Sacrebleu Productions, o societate franceză specializată în filmul de animaţie. Va aborda diverse aspecte ale activităţii sale, precum selecţia realizatorilor, tehnicile utilizate sau finanţarea scurt metrajelor în Franţa. Guilaine Bergeret va prezenta la Cluj, în exclusivitate în Europa, filmul L'Homme qui dort regizat de Ines Sedan la Sacrebleu Productions.

Amintim că Franţa este una dintre principalele ţări producătoare de filme de animaţie şi ţara care găzduieşte cel mai important eveniment consacrat filmului de acest tip: Festivalul de la Annecy. Este deci natural ca Centrul Cultural Francez - cunoscut pentru angajamentul său pentru cinema să se implice în Anim'Est la Cluj!

Anim'est 2009 a adus la Bucureşti, în perioada 2-11 octombrie 2009, peste 150 de invitaţi români şi străini, animatori, regizori, scenarişti, producători, directori de festivaluri, critici sau profesori de la şcoli importante de animaţie din Europa. Printre aceştia s-au numărat americanul Mike Reiss, scenarist şi producător al celebrului serial de animaţie şi al lung metrajului The Simpsons Movie; elveţianul Georges Schwizgebel, unul dintre cei mai premiaţi autori de animaţie contemporani, ale cărui scurt metraje au fost premiate la festivaluri de clasă A de pe toate continentele; DJ-ul, producătorul şi editorul francez de animaţie şi benzi desenate Pakito Bolino, protagonistul unui show unic în România, Creepy Animation Night - o noapte întreagă de animaţii bizare şi muzică live pe scena de la Cinema Patria; sau regizoarea şi scenarista româncă Luminiţa Cazacu, premiată pentru întreaga activitate în cadrul galei de închidere de sâmbătă, 10 octombrie 2009, de la Cinema Patria.


Anim'est este organizat de Asociaţia Culturală Este'n'est şi susţinut de Ogilvy.

Cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei, Ambasada Franţei la Bucureşti, Institutul Francez, Centrul Cultural American, Centrul Wallonie Bruxelles, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Japan Foundation, Institutul Cultural Român, British Council, Centrul Ceh, Institutul Polonez, Centrul Cultural European al Sectorului 6, Independenta Film, Clorofilm, New Films, Eat Out

Parteneri: Animax, Librăria Cărtureşti, Opel, Stella Artois, TNT, White Land, Philips, Toon Boom, Papa la Şoni, Cafe Lente

Partener local: Centrul Cultural Francez

Parteneri media locali: TVR Cluj, Radio Guerilla Cluj, 24 FUN Cluj.Descarcă programul Anim'est 2009 aici.
Descarcă detalii despre proiecţiile Anim'est 2009 aici şi aici. Toate articolele despre Festivalul de film de animaţie anim'est 2009


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cele mai bune filme de la Anim'est, 2009 vin la Băneasa Drive-In Cinema, Comunicat de presă
 O competiţie de lungmetraje nu tocmai ofertantă - Anim'est, 2009, Roxana Coţovanu
 Anim'est 2009 aduce un program de neratat la Cluj-Napoca!, Comunicat de presă
 Filme despre relaţii rezistente - Anim'Est, 2009, Smaranda Şchiopu
 Trofeul Anim'est, 2009 pleacă în Olanda!, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul de film de animaţie anim'est 2009


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer