Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Comunicate de presă - concerte

Concert de gală în scop caritabil - Orchestra de Cameră Radio, dirijorul Cristian Mandeal, Principesa Margareta a României

octombrie 2009
Orchestra de Cameră Radio dirijată de maestrul Cristian Mandeal, va susţine a doua ediţie a concertului de gală în scop caritabil, un eveniment organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României, în beneficiul tinerilor artişti din familii defavorizate. Concertul va avea loc duminică, 25 octombrie 2009, de ziua Majestăţii Sale Regele Mihai, cu începere de la ora 18.00.

La eveniment vor participa ASR Principesa Margareta şi ASR Principele Radu, ambasadori şi membri ai corpului diplomatic, personalităţi ale vieţii culturale, senior managementul a numeroase companii naţionale şi multinaţionale.

Programul concertului va cuprinde Simfonia nr. 1 în do major de Antonio Vivaldi, Serenada în sol major KV 525 "Mica serenadă" de Wolfgang Amadeus Mozart, "Adagio" de Tomaso Albinoni (la orgă: Nicolae Licareţ), "Sarabanda, Giga şi Badinerie" de Arcangelo Corelli. În partea a doua a serii, Orchestra de Cameră Radio va interpreta "Amurg de toamnă" de Alfred Alessandrescu, 3 fragmente din Suita "Codex Caioni" de Dan Voiculescu,"The Entertainer" de Scott Joplin şi "Libertango" de Astor Piazzola.

Concertul va fi transmis în direct pe TVR Cultural.

Fondurile strânse în urma evenimentului de gală din 25 octombrie vor susţine tineri talentaţi din familii cu venituri modeste, aflaţi în imposibilitatea materială de a-şi dezvolta talentul.

Fundaţia Principesa Margareta a României intenţionează să facă din acest concert o tradiţie. În fiecare an, pe 25 octombrie, la Ateneul Român, artişti de valoare vor fi invitaţi să concerteze în beneficiul tinerilor talentaţi aflaţi la începutul carierei artistice.

Notă: Fotografie de Virgil Oprina.

Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte

Poezie şi muzică sub semnul Sezonului franco-român, 2019 - Arthur H. în premieră în România, Comunicat de presă
 La Sala Radio, Festivalul de pian Moştenitorii României muzicale, 2018, Comunicat de presă
 Programul Festivalului de Harpă Bucureşti, 2018, Comunicat de presă
 Stabat Mater la Ateneul Român, pe 25 martie 2018, Comunicat de presă
 Duo Kitharsis în recital la Instituto Cervantes, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.