Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Revista Scena.ro

20 de ani de teatru românesc în Scena.ro nr. 6


decembrie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Scena.ro încheie anul 2009 cu apariţia numărului 6 (decembrie 2009 / ianuarie 2010) al revistei având-o pe copertă pe actriţa Mădălina Ghiţescu în spectacolul mady-baby.edu regizat de Gianina Cărbunariu, un spectacol-simbol al teatrului românesc din ultimii 20 de ani. Alegerea este motivată de publicarea în acest număr a unor fragmente din eseurile pe tema Teatrul românesc după 20 de ani. Cum văd străinii teatrul românesc, ce este teatrul comunitar şi care sunt efectele lui, cum s-au transformat spectacolele în funcţie de spaţiile de joc disponibile, care sunt secretele "revoluţionarului soft" Radu Afrim ş.a - sunt doar câteva dintre temele abordate de colaboratorii revistei în cadrul dezbaterii organizate de Festivalul Naţional de Teatru, ediţia din 2009, în asociere cu AICT-secţia română. Noi intervenţii vor apărea în primul număr din 2010 al revistei.

Din sumarul numărului 6 mai fac parte un interviu cu actriţa Delphine Cottu, membră a trupei conduse de celebra regizoare Arianne Mnouchkine, care povesteşte despre munca şi viaţa în comunitatea Theatre du Soleil, un eseu semnat de Dominic Dembinski intitulat Apocalipsă şi teatru de televiziune şi intervenţii ale colaboratorilor constanţi ai revistei: Alina Nelega - Ghici ce vine după postdramatic?, Visky Andras - Efectul Warlikowski, Ionuţ Sociu - Brecht.

Teatrul lumii e prezent în revistă prin articole despre Festivalul Next Wave de la New York, Teatrul Volksbuhne din Berlin, Festivalul de nouă dramaturgie din Kiev, peisajul teatral din Grecia.

"Revista Scena.ro pregăteşte pentru 2010 şase numere noi care să funcţioneze ca o oglindă dublă - pe de o parte pentru teatrul românesc, pe de alta pentru teatrul lumii. Nu întâmplător avem rezumate în limba engleză pentru fiecare articol, ci pentru că ne propunem să scriem despre ce se întâmplă în artele spectacolului din lume, dar şi să informăm lumea despre ce se întâmplă semnificativ în teatrul românesc. Personal, îmi propun să consum în anul ce vine toată energia de care dispun pentru a transforma- împreună cu prestigioşii noştri colaboratori - revista Scena.ro într-o platformă a discursului critic de calitate, de care artele spectacolului de la noi au foarte mare nevoie", spune redactorul-şef Cristina Modreanu.

Revista de artele spectacolului Scena.ro apare cu sprijinul UNITER - Uniunea teatrală din România. Mulţumim partenerilor noştri din 2009 - Centrul Naţional al Dansului şi Institutul Polonez - precum şi partenerilor media: Şapte Seri, Radio România Cultural, www.metropotam.ro, www.port.ro, www.liternet.ro, www.artactmagazine.ro, şi de distribuţie: Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas şi Ceainăria Bernschutz. Toate articolele despre Revista Scena.ro


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Personajele feminine ibseniene iau cu asalt scena românească, Comunicat de presă
 Lăsaţi copiii să vină la teatru! - Scena.ro, numărul 26, Comunicat de presă
 Un proiect românesc a câştigat prestigiosul grant norvegian Ibsen Scholarships 2014, Comunicat de presă
 De la teatrul francez via FITS 2014 - la ARCUB şi viaţa culturală a capitalei - Scena.ro 25, Comunicat de presă
 Dansul contemporan din România face pasul următor - în Scena.ro, nr. 24!, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Revista Scena.ro


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer