Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Sarmalele Reci - de 16 ani mâncarea preferată a românilor


aprilie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
De vreo şaisprezece ani încoace, românii au adăugat pe lista felurilor tradiţionale, unul mai nonconformist: Sarmalele Reci.

Fie că e vorba de politică (Adrian Băsescu, Prostia e la putere), obiceiuri sociale (Şpriţ de vară, Ţara te vrea prost, Răpirea din serai), de fapte simple de viaţă (Violeta duce găleata la gunoi, Ana are mere, Gaşca de la bloc, La televizor) sau pur şi simplu de sentimente (Dacă n-ai fi tu, Durerea e un alint), trupa Sarmalele Reci le-a cântat şi le-a punctat pe toate. A făcut-o fără patimă, fără să se iluzioneze că poate schimba lumea, păstrând un zâmbet în colţul gurii şi acceptarea filosofului. Patima a pus-o mereu în concerte şi în compoziţii. Când vine vorba de Sarmalele Reci, actul artistic este mereu de cea mai înaltă ţinută, chiar dacă este inspirat de imediatul prozaic. Publicul i-a fost alături, dar nu orice fel de pubic: un public pe măsură, cu coeficient de inteligenţă peste medie, capabil să guste profunzimea versurilor aparent simple, dar şi inflexiunile de jazz, fussion, folclor, inserate în rock pop-ul pe care îl practică Sarmalele Reci.

La sărbătoarea de 16 ani, Zoltan Andras, Emil Viciu, Gabriel Drăgan, Mircea Laszlo Horvath şi Dan Georgescu au pregătit un concert special în care se vor prezenta (în premieră) în ambele faţete: acustic şi electric. Aşadar, pe 25 aprilie 2010, Sarmalele Reci vă invită la Music Club să ne bucurăm de muzica şi zâmbetele adunate în 16 ani.

Biletele vor fi puse în vânzare exclusiv prin Reţeaua Eventim: magazinele Germanos, magazinele Vodafone, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro. Preţul unui bilet este de 30 RON.
 Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cio-Cio-San, Ikigai şi pustiul unei grădini japoneze - Madama Butterfly, Marius Constantinescu
 Audiţii pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), la Bucureşti, Comunicat de presă
 Moştenitorii României muzicale: violonista Ioana Cristina Goicea şi pianistul Andrei Banciu la Sala Radio, Comunicat de presă
 Se lansează abonamentele pentru 2019 la Sala Radio Bucureşti, Comunicat de presă
 Turneul internaţional Schubertiada-Dialog peste timp, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer