aprilie 2010
Articole diverse
De vreo şaisprezece ani încoace, românii au adăugat pe lista felurilor tradiţionale, unul mai nonconformist: Sarmalele Reci.

Fie că e vorba de politică (Adrian Băsescu, Prostia e la putere), obiceiuri sociale (Şpriţ de vară, Ţara te vrea prost, Răpirea din serai), de fapte simple de viaţă (Violeta duce găleata la gunoi, Ana are mere, Gaşca de la bloc, La televizor) sau pur şi simplu de sentimente (Dacă n-ai fi tu, Durerea e un alint), trupa Sarmalele Reci le-a cântat şi le-a punctat pe toate. A făcut-o fără patimă, fără să se iluzioneze că poate schimba lumea, păstrând un zâmbet în colţul gurii şi acceptarea filosofului. Patima a pus-o mereu în concerte şi în compoziţii. Când vine vorba de Sarmalele Reci, actul artistic este mereu de cea mai înaltă ţinută, chiar dacă este inspirat de imediatul prozaic. Publicul i-a fost alături, dar nu orice fel de pubic: un public pe măsură, cu coeficient de inteligenţă peste medie, capabil să guste profunzimea versurilor aparent simple, dar şi inflexiunile de jazz, fussion, folclor, inserate în rock pop-ul pe care îl practică Sarmalele Reci.

La sărbătoarea de 16 ani, Zoltan Andras, Emil Viciu, Gabriel Drăgan, Mircea Laszlo Horvath şi Dan Georgescu au pregătit un concert special în care se vor prezenta (în premieră) în ambele faţete: acustic şi electric. Aşadar, pe 25 aprilie 2010, Sarmalele Reci vă invită la Music Club să ne bucurăm de muzica şi zâmbetele adunate în 16 ani.

Biletele vor fi puse în vânzare exclusiv prin Reţeaua Eventim: magazinele Germanos, magazinele Vodafone, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro. Preţul unui bilet este de 30 RON.









0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus