Printre entuziaştii dornici să interpreteze piesele compozitorului care a influenţat aproape două generaţii de muzicieni, considerat unul dintre cei mai buni artişti solo din toate timpurile, se numără trupele The Strokes, The Pierces, All American Rejects, Longwave şi Hurricane Bells, alături de Norah Jones, Patrick Carney de la The Black Keys, Adam Green, Jesse Malin, Nicole Atkins, Tracy Bonham sau Jody Porter, membru al Fountains of Wayne.
Turneu infinit
Muzician de anvergură fără egal, în primul rând în calitate de compozitor şi în al doilea rând ca artist solo, Bob Dylan este una dintre cele mai influente personalităţi ale muzicii secolului care s-a încheiat. Popularitatea, pe care a câştigat-o devreme, atât în rândul specialiştilor, cât şi în rândul publicului larg, se datorează muzicii lui singulare prin stil şi conţinut, precum şi charismei personale şi, fără îndoială, filosofiei şi poeziei care circulă neobosite în piesele sale, din care mesajul social n-a lipsit aproape niciodată.
Se poate spune că, la aproape 69 de ani, Bob Dylan este permanent în turneu de aproape trei decenii. În anii '80, după perioada în care şi-a descoperit şi şi-a afirmat valenţele creştine, când a "renăscut", cum anunţau ziarele, după ce a lansat două albume gospel - Soul Train Coming (1979), cu care a câştigat Premiul Grammy pentru cel mai bun cântăreţ solo, şi Saved -, muzicianul care sfidase încă de la început convenţiile genurilor a pornit în Never Ending Tour, susţinând nenumărate concerte, într-o formulă care s-a schimbat de-a lungul anilor.
Exerciţiu de admiraţie
La început de mileniu III, în 2001, muzicianul care compusese Blowin' in the Wind, Hurricane, Like a Rolling Stone, Mr. Tambourine Man şi atâtea alte songuri-icon a câştigat un Oscar pentru piesa Things Have Changed din filmul Wonder Boys. În acelaşi an a lansat, sub pseudonimul Jack Frost, albumul Love and Theft, în care propune noi tonalităţi de swing, jazz şi baladă rock.
În 2004 şi-a publicat primul volum din autobiografie, Chronicles. Volume One, devenit bestseller New York Times şi nominalizat chiar la National Book Award. Un an mai târziu, Martin Scorsese a lansat pelicula biografică No Direction Home, axată pe începuturile - anii '60 - carierei lui Bob Dylan, pe numele său adevărat Robert Allan Zimmerman, la New York, şi pe cunoscutul episod al accidentului de motocicletă. Coloana sonoră a filmului propunea piese inedite ale muzicianului, compuse în tinereţe.
Dincolo de recunoaşterea consfinţită de cele unsprezece trofee Grammy, de un Glob de Aur şi de un Oscar, rămâne recunoaşterea entuziastă şi mai ales admiraţia colegilor de breaslă şi a melomanilor de toate felurile. În 2010, muzica de forţă a lui Bob Dylan, căreia nici un gen nu-i este străin, şi poezia ei nonconformistă, care a trezit conştiinţe vreme de aproape o jumătate de secol, sunt sărbătorite printr-un spectaculos exerciţiu de admiraţie.
Concert la Bucureşti
La 2 iunie 2010, Bob Dylan va prezenta la Bucureşti, pe Stadionul "Iolanda Balaş Soter", concertul pe care-l va susţine în Grecia şi în Turcia, în cadrul turneului Never Ending Tour, care va începe la sfârşitul lunii mai.
În deschidere vor cânta Nicu Alifantis & Zan şi Bucium. În funcţie de categorie, biletele costă 130 sau 250 de lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta şi online, de pe myticket.ro.