Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Cannes, 2010

Căutare al lui Ionuţ Piţurescu - premiul pentru scurtmetraj la Cannes, 2010


mai 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Scurtmetrajul Căutare al lui Ionuţ Piţurescu, produs de Aristoteles Workshop, a primit premiul pentru scurtmetraj în cadrul secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2010

Produs în 2009, la Sibiel, de Aristoteles Workshop, un program anual unic de training, dezvoltare şi producţie de film documentar, Căutare, regizat de Ionuţ Piţurescu, a primit aseară premiul pentru scurtmetraj în cadrul secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2010, ex aequo cu Mary Last Seen de Sean Durkin. Premiul a fost acordat de operatorul de telefonie mobila SFR.

Despre Căutare: "Două personaje, o căruţă şi un cal. Încotro se îndreaptă? Bucurie, suferinţă şi muzică indefinibilă. Deşi vulnerabili, totuşi nu renunţă. Ei sunt poeţii timpului".

Biografie: Cineastul Ionuţ Piţurescu este doctorand în antropologie culturală. A făcut cercetări de teren în Mexic (Huichol, 2003), Maroc (Berber, 2004), S.U.A.(New Orleans, 2005), Andaluzia (Gitano Calo, 2005), zona arctică (Sami, 2006) şi îndeosebi în Balcani. Ionuţ Piţurescu a mai produs si regizat documentarele Prinde timpul / Seize the time (2008), Balkan's Digest (Albania, 2008), Sinele şi Celalalt. Balkan love story (Serbia, 2009). În prezent Ionuţ Piţurescu coordonează Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Interculturală - Anthropoesis.

Aristoteles Workshop (AW), organizează şi în 2010 cu sprijinul Televiziunii ARTE, între 1 august - 5 septembrie 2010, a cincea ediţie a programului anual unic de training de dezvoltare şi producţie de film documentar, la Vama, în Bucovina.

Participanţii vor fi susţinuţi în promovarea şi distribuţia filmelor realizate în cadrul cursului, ceea ce le va aduce un beneficiu triplu: instruire, practică, vizibilitate. Premiul pentru cel mai bun film este de 3.000 euro acordat de ICR, iar studenţii UNATC pot participa fără taxă. Înscrierile se încheie în data de 31 mai 2010. Toate articolele despre Festivalul de film Cannes, 2010


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Un preşedinte cu mâini de argint - Cannes, 2010, Magda Mihăilescu
 Vine, vine... cine vine? - Cannes, 2010, Cristina Corciovescu
 Cannes 2010 - Festival de criză?, Costin Comănescu
 Resorturile unei drame orientale - Un homme qui crie / A Screaming Man, Mirona Nicola
 Festivalul de Film de la Cannes în câteva fragmente, Miruna Vasilescu, Andreea Dobre, Mirona Nicola
 Toate articolele despre Festivalul de film Cannes, 2010


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer