iunie 2010
Sighişoara Film Festival, 2010
Cea de-a doua ediţie a Sighişoara Film Festival va avea loc în perioada 22 - 27 iunie 2010 şi, spre deosebire de 2009, va extinde conceptul de "gală" a celor mai bune filme de peste an, devenind astfel o "sărbătoare" a lor. Fundaţia Română pentru Educaţie şi Educatori şi Primăria Municipiului Sighişoara pregătesc terenul pentru a oferi publicului larg, timp de 5 zile, o experienţă artistică inedită.

În 2009, SFF a fost un festival dedicat exclusiv filmului românesc premiat şi avea ca principal obiectiv crearea unei platforme de comunicare între publicul festivalier şi realizatorii celor mai importante producţii cinematografice autohtone.

2010 aduce în prim plan două noi sesiuni de proiecţii: Premiantele în Aur la marile festivaluri europene şi o Ţară invitată. Din prima fac parte producţiile care au cucerit juriile de la Cannes, Berlin, Locarno şi Oberhausen, producţii care vor încânta publicul iubitor de film împreună cu cineaştii invitaţi. Pentru Ţara invitată, Ungaria sărbătoreşte la Sighişoara Film Festival unsprezece filme premiate alături de realizatorii acestora, într-un cadru specific culturii maghiare. Nici cei mici nu sunt lăsaţi deoparte: se pregătesc pentru ei ateliere de lucru manual, pentru ca toata lumea să se bucure de o zi cu totul deosebită.

In memoriam... omagiază creatorii români de film, actorii, artiştii care au ridicat cultura cinematografică românească pe culmi europene. Titanii sărbătoriţi la Sighişoara în această a doua ediţie sunt maeştrii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

Nu sunt lăsaţi deoparte nici tinerii talentaţi, cărora li se oferă din nou şansa să îşi demonstreze spiritul creativ în "99 de secunde", singura secţiune competitivă a festivalului, în care, de această dată, ei sunt provocaţi să "Schimbe lumea!". Termenul limită de înscriere este 20 iunie 2010. Dintre 5 finalişti, doar marele câştigător va fi invitat la Sighişoara pe perioada festivalului şi premiat de Microsoft.

Proiecţiile vor avea loc în Sala Port.ro - sala de Festivităţi a Primăriei Sighişoara, în Club Aristocrat, cinematograful municipiului, iar seara în aer liber, în Piaţa Cetăţii. La toate proiecţiile, intrarea este liberă.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sighisoarafilmfestival.ro.

Sighişoara Film Festival este organizat de Fundaţia Română pentru Educaţie şi Educatori în colaborare cu Primăria Municipiului Sighişoara.

Proiectul este susţinut de CNC, Asociaţia Turistică Sighişoara, Microsoft, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Maghiar, Filmunio, Romtelecom / Dolce, Club Aristocrat, Transilvania Film.

Parteneri: Port.ro, Kiss FM, Zile şi Nopţi, CinemaRx, Transindex, Cinefan, Filmtett, Videofil, Cuvântul Liber, Zi de Zi, Ziarul de Mureş.

Descarcă programul festivalului Sighişoara 2010 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus