Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Sighişoara Film Festival, 2010

Filme premiate la festivaluri internaţionale şi omagiu Gheorghe Dinică - SFF, 2010


iunie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Dacă ieri am avut o întreagă zi dedicată Ungariei, cu regizori prezenţi şi discuţii în urma proiecţiilor care s-au prelungit aproape o oră (la Another Planet, de Ferenc Moldovanyi), cea de-a treia zi de Sighişoara Film Festival a început şi ea în forţă cu proiecţii ale celor mai bune scurtmetraje de la Berlin, Locarno şi Oberhausen. A Letter to Uncle Boonmee, câştigător la Oberhausen în 2009, îl are ca personaj central pe acelaşi din lungmetrajul laureat cu Palme D'Or la Cannes 2010. Please Say Something este o animaţie care prezintă o relaţie specială a unei pisici cu un şoarece într-un viitor îndepărtat. Believe (premiat la Locarno cu Leopards of Tomorrow) şi Nora, o poveste inspirată din viaţa unei dansatoare din Zimbabwe vor fi proiectate în premieră absolută în România.

De la ora 12:00 a început loc un nou atelier pentru copii marca Cloud Factory, o asociaţie timişoreană care organizează târguri de produse hand made şi îi învaţă pe cei mici să confecţioneze păpuşi, marionete, şi să picteze pungi ecologice. Până la această oră, aproape 100 de copii au fost prezenţi la workshop-ul de lângă Turnul cu Ceas din Sighişoara.

De la 13:30 au demarat scurtmetrajele româneşti, mare parte din ele fiind realizate de studenţi sau foşti studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti. Paul Negoescu, regizorul Renovării, Andreea Grămoşteanu, actriţa din Pentru el şi vedeta Mondenilor, şi sunetisul Alex Radu au fost prezenţi în sala pentru discuţii şi dezbateri.Cea mai fericită fată din lume, debutul în lungmetraj al lui Radu Jude şi Das weisse Band, ultimul film al lui Michel Haneke, laureat cu Palme d'Or 2010 şi nominalizat la Oscar în 2010 pentru Cel mai bun film străin, sunt cele două lungmetraje care au încântat publicul în după-amiaza acestei zile.

La Sighişoara Film Festival, seara zilei de 24 iunie a fost dedicată unuia dintre titanii cinematografiei şi teatrului românesc, Gheorghe Dinică, odată cu proiecţia în aer liber (în cazul în care condiţiile meteorlogice vor fi favorabile, pentru că altfel ele se vor muta în interior) a filmelor Filantropica şi Prin cenuşa imperiului de Andrei Blaier, care au demarat de la ora 21:00, respectiv 23:00. Au fost prezenţi pentru discuţii şi sesiuni de Q&A doamna Gabriela Dinică, soţia regretatului actor, Nae Caranfil, regizorul Filantropicii, şi operatorul Vivi Dragan Vasile.

Proiecţiile au avut loc în timpul zilei în Club Arisocrat iar seara, în Piaţa Cetăţii. Intrarea este liberă în măsura spaţiului disponibil.

Descarcă programul festivalului Sighişoara 2010 aici. Toate articolele despre Sighişoara Film Festival, 2010


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Punctul culminant şi deznodămîntul Sighişoara Film Festival 2010 , Lucian Maier
 Desfăşurarea acţiunii la Sighişoara Film Festival, 2010 , Lucian Maier
 Introducere şi ceva intrigă la Sighişoara Film Festival, 2010, Lucian Maier
 A patra zi la Sighişoara Film Festival, 2010, Comunicat de presă
 Sighişoara Film Festival, 2010 dedică o zi celor mai bune filme ungureşti din 2009 , Comunicat de presă
 Toate articolele despre Sighişoara Film Festival, 2010


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer