iunie 2010
Sighişoara Film Festival, 2010
Cea de-a patra zi la Sighişoara Film Festival a început cu proiecţiile celui de-al doilea calup de scurtmetraje româneşti. La proiecţie au fost prezenţi: Paul Negoescu, regizorul filmului Fabulosul destin al lui Toma Cuzin şi Alex Radu, monteurul acestuia, dar şi sound designer al filmului Palmele. Împreună au avut o discuţie cu publicul despre cele două filme.

Sighişoara Film Festival aduce la Club Aristocrat o serie de personalităţi reprezentative ale cinematografiei româneşti, realizatori ai filmelor prezentate în festival. După fiecare proiecţie, publicul are ocazia de a discuta cu actori, regizori, producători şi oameni din echipa de realizare a filmelor.

Din partea filmului Cealaltă Irina, proiectat de la ora 15.00 în Club Aristocrat, ne va fi alături prezenţa regizorul Andrei Gruzniczki.



Seria de proiecţii din Club Aristocrat se va încheia cu filmul Poliţist, adjectiv, în regia lui Corneliu Porumboiu, care va rula începând cu ora 17.00. Poliţist, adjectiv a fost premiat la Cannes în 2009 cu Premiul Juriului secţiunii Un Certain Regard şi Premiul FIPRESCI. De asemenea, Poliţist, adjectiv este filmul românesc care a reuşit să obţină cele mai multe trofee în cadrul Galei Premiilor Gopo din 2010.

Începând cu ora 21.00, ne vom muta în Piaţa Cetăţii unde vor avea loc alte două proiecţii. Primul film este comedia Nuntă în Basarabia în regia lui Nap Toader. La eveniment va participa echipa filmului: actorul Vlad Logigan, regizorul Nap Toader, producătorul Dan Raţiu şi producătorul delegat Dan Burlac. Pelicula Nuntă în Basarabia a primit Premiul special al juriului la Festivalul "Black Nights" din Tallinn, Estonia în 2009. Deşi produs în 2009, filmul nu a rulat încă în cinematografele din România decât în circuitul festivalier.



Al doilea film ce va fi proiectat în această seară în Piaţa Cetăţii este Medalia de onoare, în regia lui Peter Călin Netzer cu Victor Rebengiuc în rolul principal. Pelicula este, de asemenea, o avanpremieră şi unul dintre cele mai premiate filme la ora actuală.



Descarcă programul festivalului Sighişoara 2010 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus