iunie 2010
Sighişoara Film Festival, 2010
Termenul limită pentru înscrierea la competiţia "Schimbă lumea în 99 de secunde!", singura secţiune competiţională a Sighişoara Film Festival, se prelungeşte până pe 20 iunie 2010, ora 20:00. Liceeni din toată ţara trebuie să realizeze un clip de exact 99 se secunde, pe orice suport tehnic, în care să arate părerea lor despre lumea în care trăim şi cum văd ei o posibilă schimbare. Concursul de 99 de secunde este singura secţiune competitivă a evenimentului şi presupune implicarea activă a Microsoft atât în dezbaterile care vor avea loc în Sala Port.ro, Sala de Festivităţi a Primăriei Sighişoara, cât şi în sfera activităţilor care au în vedere tinerii talentaţi.

"Elevii sunt extrem de creativi. Daca au o cameră digitală, foto sau video, sunt tentaţi să se joace, făcând filme. Unii dintre ei realizează într-o zi că joaca se transformă în pasiune sau în dorinţa de a urma o profesiune înrudită cu realizarea filmelor, fie de ficţiune, documentare sau jurnalism. Alţii descoperă prin intermediul filmului digital pasiunea pentru dezvoltarea de aplicaţii software. Pe unii dintre aceşti elevi îi susţin profesorii la şcoală, chiar dacă materia film nu este obiect de studiu. Îi încurajează să facă filme pentru concursuri cum ar fi Data Protection Day, organizat de Parlamentul European, anual în Ianuarie (http://dataprivacyday2010.org/) sau Imagine Cup, la secţia Digital Media, organizat anual de Microsoft (http://imaginecup.com/default.aspx). Ştiu că, încurajând elevii să realizeze filmul de 99 de secunde, îi stimulez să creadă în potenţialul lor creativ, nu doar să se joace pe calculator, degeaba.", spune Sanda Foamete, SNR Manager pentru Audienţă Academică şi Educaţională la Microsoft România.

Procedura de înscriere e simplă: uploadaţi filmuleţele pe www.youtube.com sau www.vimeo.com, si trimiteţi linkul împreună cu numele complet, data naşterii, oraşul de provenienţă, liceul şi un număr de telefon la [email protected] până cel târziu pe 20 iunie 2010.

Membrii comisiei de selecţie sunt Maureen Prins - iniţiatoarea singurului cinematograf solar din Europa continentală, CosyMo's Solar Cinema, proiect inovativ cu care încântă publicul cinefil din Europa şi, mai nou, din America Latină -, Alessandro Battaglini - fost manager al secţiunii de scurtmetraj a festivalului Internaţional de Film de la Leeds şi actual corespondent extern pentru acelaşi eveniment.

Din 5 finalişti, numai unul va fi desemnat marele câştigător. Recompensa este oferită de Microsoft şi constă într-un training de integrare a aplicaţiilor uzuale pe calculator în crearea de filme, prin intermediul tehnologiei informaţiei. Această oportunitate poate fi exploatată şi în direcţia participării la concursuri precum Imagine Cup sau Data Day Protection. În plus, tânărul cinefil va fi invitat să petreacă cinci zile în pitoreasca cetate a Sighişoarei alături de cei mai importanţi cineaşti români ai momentului. Nici finaliştii nu vor fi lăsaţi deoparte, pentru că filmuleţele lor, împreună cu cel al câştigătorului, vor intra în arhivele CosyMo's Solar Cinema pentru a porni împreună cu dubiţa solară în Turneul Europan din vara asta: 3 luni prin Olanda, Germania, Elveţia, Italia, Croaţia, Slovenia, Macedonia, România şi Franţa.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sighisoarafilmfestival.ro sau scrieţi-ne la [email protected].

Descarcă programul festivalului Sighişoara 2010 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus