august 2010
După patru seri în care cele 24 de trupe rock din toată ţara, calificate în urma primei etape a Stufstock Newcomers, au cântat în faţa publicului foarte numeros venit să îi susţină în Elephant Pub, din Bucureşti, juriul a ales cele 12 formaţii care merg mai departe şi care vor avea şansa să se lanseze printr-un concert pe scena Stufstock Newcomers din Vama Veche. Cele trei trupe care vor câştiga etapa finală din Vama Veche vor cânta câte 30 de minute pe scena Rock a festivalului, în ziua de sâmbătă, 21 august 2010.

Cei 12 finalişti, aleşi în urma concertelor live de săptămâna trecută, sunt, în ordine alfabetică:
Addiction (Brăila, hard rock)
Chester (Bucureşti, emo pop-punk)
Cuantune (Bucureşti, nu-jazz)
The Da Da's (Bucureşti, alternative pop-punk)
East Roots (Bucureşti, reggae)
Rava (Iaşi, alternative rock)
Robin and the Backstabbers (Bucureşti, alternative rock)
Schlitz (Cluj Napoca, punk rock)
Stonebox (Bucureşti, alternative rock)
Tiptil (Bucureşti, nu-jazz post punk)
Up To Eleven (Bucureşti, alternative rock)
White Walls (Constanţa, metal core)

În prima seară, newcomers-ii au cântat fiecare câte 30 de minute  funk, nu jazz, reggae şi fusion în prezenţa juriului, a prietenilor şi a publicului. A doua seară a fost a trupelor de punk alternativ, iar a treia, a celor de indie alternative. Metal rock-ul a fost prezent în ultima zi a semifinalei, 5 august 2010.

Juriul a fost format din Alex Revenco (Jurnalul Naţional, Preşedintele juriului), Mircea Oculeanu (Radio Guerilla), Guido Janssens (fost GM EMI Publishing Belgium, fondator Emagic Entertainment în Olanda şi România), Vlad Gorneanu (ZOB), Dana Papadima (Asociaţia Pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural), Hefe (Bring The Noise), Florin Silviu Ursulescu (Radio România Actualităţi) şi Aurelian Dincă / Balauru (Trooper).

Finala Stufstock Newcomers va avea loc la terasa Goblin'n'Gulag din Vama Veche, în zilele de 19 şi 20 august 2010 (joi şi vineri), pentru ca cei trei câştigători să cânte pe scena Rock sâmbătă, 21 august 2010, în deschiderea trupelor din line-up.

Genurile abordate de newcomers sunt foarte variate, de la metal rock, classic rock progressive,alternative rocksau industrial, la chillout jazz, nu jazz, post punk,indie alternative, reggae, electronic pop.

Stufstock Newcomers

Ca în fiecare an, Stufstock lansează şi susţine şi în 2010 muzica nouă a artiştilor aflaţi la început de drum, în proiectul Stufstock Newcomers. Organizatorii pregătesc şi pentru ediţia din august de anul acesta scena Newcomers, dedicată trupelor tinere.

Prima condiţie a concursului a fost ca artiştii care vor să se înscrie să poată susţine un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Peste 60 de trupe şi-au trimite demo-urile până la data de 18 iunie. La finalul primei etape a jurizării au fost alese 24 de formaţii care au intrat în semifinală şi au concertat între 2-5 august 2010 în clubul Elephant Pub din Bucureşti. În urma acestui concert, 12 trupe vor cânta pe scena Newcomers din Vama Veche.

Cele mai bune trupe care susţin câte un concert pe scena Newcomers vor fi, de asemenea, premiate. Premiul întâi, în valoare de 10.000 de euro, constă în producţia unui album, cu tot ce presupune o realizare profesionistă, de la înregistrare, până la lansare şi promovare ulterioară. Premiul al doilea, în valoare de 5.000 de euro, se va concretiza în producţia unui videoclip, iar premiul al treilea, în valoare de 1.500 de euro, aduce formaţiei câştigătoare un kit muzical pentru sala de repetiţii (o staţie de chitară, una de bas şi un set de cinele). Premiul publicului (de popularitate) înseamnă un turneu în cinci oraşe pentru trupa care îl va câştiga, organizat de Capricorn & Capricorn Productions, producătorii Stufstock 2010.

Fundaţia pentru Tineret, Buzău, va oferi câştigătorilor un microrecital în cadrul festivalului Top T, ajuns la ediţia a optsprezecea, şi unul în cadrul celei de-a treisprecea ediţii a festivalului de jazz Bluzău.

Stufstock Newcomers. Ultimii veniţi vor fi cei dintâi.

Aflat la a opta ediţie, Stufstock va avea loc între in 16-22 august 2010, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii vor aduce şi acum trupe rock care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, în anii trecuţi, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine, ca în fiecare an. Zdob şi Zdub, E.M.I.L., Trooper, Luna Amară, Kumm, Omul cu şobolani, ZOB, Byron, Implant pentru Refuz, Altar şi Trupa Veche sunt artiştii care au confirmat până acum prezenţa pe scena Stufstock 2010. Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de şapte ani publicul, vara aceasta evenimentul va susţine şi alte forme de exprimare artistică: filmul, fotografia, literatura şi teatrul. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions.

contact:
anca romanescu | pr | 0751 224 222 | 0727 731 552 | [email protected] | stufstock.com