august 2010
Zeci de participanţi la workshopul de fotografie de la Baza Sportivă, fotografie de noapte, vernisaje de nud, producători şi regizori de filme premiate la festivaluri internaţionale prestigioase, lecţii de tobe şi de bass, jam sessions marca RockSchool, teatru, Cinema Solar şi proiecţii speciale de film, workshopuri despre cum să faci şi cum să vinzi un film - aşa arată primele trei zile de festival în Vama Veche.

 
Sub numele Vama sub lumini de Oscar, cea de-a doua zi a festivalului Stufstock 2010 a început cu un curs teoretic despre fotografia de noapte, organizat de 4K Broadcast Solutions, la Baza Sportivă din Vama Veche. Anca Cernischi (Natural) si Radu Carnaru (Feminin), unii dintre cei mai apreciaţi fotografi români de nud, au susţinut vernisajul de la ora 14.00. Fotografiile celor doi artişi vor fi expuse la Baza Sportivă până miercuri, inclusiv. În intervalul 18.00-19.00, în aceeaşi locaţie, pot fi urmărite proiecţii de fotografii.

Ada Solomon (HiFilm Productions), unul dintre cei mai apreciaţi producători de film din România, susţine, de la ora 17:00, pe terasa Hand, un workshop despre producţia, marketingul şi distribuţia de film. Tinerii pasionaţi de cinema, fie ei profesionişti sau amatori, vor afla ce înseamnă de fapt să realizezi un film, chiar dacă bugetul aproape că nu există, şi cum să îl promovezi.

Participanţii la festival s-au înscris gratuit, între orele 12.00 şi 15.00, la seminarul de tobe din cadrul Rockschool. Lecţii de muzică într-un mediu relaxat, alături de oameni pasionaţi de rock, la Goblin & Gulag.
 
De la ora 21.00, pe terasa Corsarul, vamaioţii se pot bucura de "un spectacol decalogic despre criză şi absenţa majoră a timpului pe care le trăim, absenţa celui de-al doilea personaj principal în afara sublimului Om, şi anume absenţa a ceea ce numim în iniţiale necunoscute nouă... G.O.D", conform unui principiu decalogic enunţat de regizorul spectacolului, Marcel Ţop. Textele sunt din The Orphans, de Eric Bogosian şi Richard III, de William Shakespeare. Joacă Toma Dănilă, cu participarea video a lui Marius Bodochi.
 
De la 21.30 începe proiecţia specială a documentarului de lungmetraj Kapitalism, reţeta noastră secretă, în regia lui Alexandru Solomon şi Retrospectiva Next Film Festival, cu filme premiate, pe terasa The Hand.

Cursul teoretic de fotografie de noapte deschide şi cea de-a treia zi a Stufstock. Pe seară, de la 19.30 şi până la 22.00, îndrumaţi de lectori, pasionaţii de fotografie vor putea să lucreze efectiv cu echipamentele profesionale. Workshopul pune la dispoziţia lor, gratuit, cunoştinţele unora dintre cei mai buni lectori de fotografie - Cosmin Someşan, Luca Achim, Cătălin Săvulescu şi Cristian Crisbăşan - şi cele mai bune sisteme de lumină continuă de la Dedolight  şi KinoFlo, companii care au în palmares numeroase premii Oscar, CINEC şi Emmy pentru inovaţie şi tehnologie.
 
Printr-un nou workshop de muzică, organizat miercuri de Rockschool, cei care vor să înveţe să cânte la bass sunt bineveniţi la Goblin & Gulag, de la 11:00, unde pot asista şi la demonstraţii tehnice.

Ziua de miercuri  se va încheia pe terasa The Hand cu filmele campaniei SPER, 2009, cu sprijinul Cinema Solar, singurul cinematograf care nu prejudiciază în niciun fel mediul înconjurător şi care va avea proiecţii pe plajă de la ora 20.30. De la 22.30, filmele incluse în palmaresul Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi vor rula în retrospectiva de la terasa The Hand.
 
În ideea "Susţine-ţi festivalul! Susţine rockul românesc!", pentru concertele de vineri şi de sâmbătă, preţul biletului va fi de 20 de lei pe zi, sau de 35 de lei pentru abonamentul de două zile.

Vineri seara scena Rock va fi a celor de la Zdob şi Zdub, Urma, Byron şi Trupa Veche. Sâmbătă vor cânta Nicu Alifantis & Zan, Trooper, E.M.I.L., Luna Amară, Omul cu şobolani, Kumm, ZOB, Altar, Implant pentru Refuz şi Phenomenon.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus