octombrie 2010
Festivalul de film de animaţie anim'est 2010
Au mai rămas câteva zile până când Creepy Animation Night 2 - noaptea de filme de animaţie bizare, visuals şi muzică live din cadrul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, va zgudui peisajul cultural al Capitalei. Vineri, 15 octombrie 2010, începând de la ora 23:00 şi până în zori de zi, la Cinema Patria, bucureştenii au întâlnire cu o selecţie de filme unică şi provocatoare, interzisă minorilor, precum şi cu un dublu live act de excepţie, o premieră absolută în România: muzica lui Matze şi desenele lui Andrei Fantana, care vor lua naştere în faţa spectatorilor Anim'est, în boxele şi pe ecranul de la Cinema Patria. Creepy Animation Night 2 este un eveniment recomandat de Cinemagia.ro şi susţinut de Jameson.

 
"Creepy Animation Night 2 înseamnă 23 de scurtmetraje neconvenţionale din 17 ţări, alese dintre filmele înscrise la festival şi din cele pe care le-am urmărit la alte festivaluri de film şi s-au potrivit cu conceptul Creepy - nu doar filme horror ci, în primul rând, experienţe senzoriale unice", a declarat directorul festivalului şi selecţionerul Mihai Mitrică. "Mă bucur că am ocazia să particip la o premieră pentru un festival de film românesc, şi e cu atât mai bine că asta se va întâmpla la un festival de film de animaţie. Vom încerca să aducem mai aproape de public procesul prin care ia naştere un desen.",   completează artistul grafic Andrei Fantana. "Filmele Creepy Animation Night reprezintă o experienţă cu totul specială şi vom face tot ce putem pentru a profita la maximum de sonorizarea excelentă de la Cinema Patria, respectiv de marele ecran de acolo," spune, la rândul lui, Cristian Stanciu "Matze".

 

The Origin of Creatures (r. Floris Kaayk, Olanda, 2010), o distopie şocantă a cărei acţiune este plasată într-un viitor incert, în care viaţa unei colonii este tulburată de un fenomen supranatural ce seamănă panică printre locuitori; întunecata cronică a proceselor lui Sliceman, MRDRCHAIN (r. Ondrej Svadlena, Cehia-Franţa, 2010), selecţionat în cadrul celui mai important festival de scurtmetraj din lume, cel de la Clermont-Ferrand; sau Les bessones del carrer de Ponent / The Twins from Sunset Street (r. Marc Riba, Anna Solanas, Spania, 2010), câştigătorul competiţiei Umbre Scurtmetraj / Shadows Shorts din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania sunt doar câteva dintre titlurile care vor da fiori spectatorilor Creepy Animation Night 2 sunt câteva dintre titlurile care vor putea fi urmărite vineri noapte la Cinema Patria.
 
Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la această ediţie Anim'est, Cristian Stanciu Matze a intrat pe piaţa muzicală electronică din România încă din 1992, continuând, în 1996, în calitate de cofondator al Yama Studios, o casă de producţie alături de care a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale cu piesele muzicale produse. În 1998, a înfiinţat NSK, alături de Electric Brother şi DJ Vasile. Cei trei au concertat alături de nume importante ale scenei electro mondiale - Faithless, Slacker, Weird Beats Collective, DJ Matt. În noiembrie 2003, împreună cu Dan Handrabur, DJVasile,Vlaicu Golcea, Mitos Micleusanu, Matesan, a pus bazele Shukar Collective, un proiect revoluţionar care explorează ritmurile tradiţionale ale ursarilor prin tehnici moderne de sampling digital. Matze produce, împreună cu Dj Vasile, emisiunea săptămânală Zona liberă difuzată la Radio Guerrilla.

Un artist complet, Andrei Fantana a absolvit secţia Actorie a UNATC "I.L. Caragiale" din Bucureşti. A trecut la pictură după întâlnirea cu Andrew Jones şi Jason Manley, cei  care i-au fost şi îndrumători.

În 1996, fondează revista Game Over şi de mai bine de 10 ani lucrează în industria jocurilor video - ultima producţie urmând a fi lansată în luna noiembrie, după o colaborare cu actori cunoscuţi din domeniul jocurilor video, ca Ron Perlman şi David Zayaz. Printre pasiunile sale se numără muzica şi realizarea de desene şi animaţii live.

Biletele de intrare la Creepy Animation Night 2 costă 25 de lei şi, în perioada 26 septembrie-14 octombrie,  pot fi achiziţionate online, de pe site-ul www.ticketfan.roşi din magazinele partenere (Flanco şi Librăria Engleză Anthony Frost).

 Accesul minorilor în sala de proiecţie la Creepy Animation Night 2 este strict interzis, evenimentul fiind rezervat exclusiv spectatorilor cu vârsta de peste 18 ani.

Descarcă programul Anim'est 2010 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus