octombrie 2010
Festivalul de film de animaţie anim'est 2010
Dragă LiterNet,

Aş vrea să îţi povestesc despre filmele pe care le-am văzut în cadrul Festivalul Anim'est 2010. Mai întâi să îţi povestesc despre filmele How To Train Your Dragon şi Alvin and the Chipmunks pe care le-am văzut la cinema Patria.

Primul este un film de acţiune, aventuri, fantezie şi comedie. Filmul acesta mi-a plăcut pentru că este cu dragoni. Mi-a plăcut ideea că Ştirbul, cel mai temut dragon, era de fapt blând ca o pisicuţă. M-a impresionat mult mesajul transmis de acest film: "Nu trebuie să percepem ca fiind negativ ceva ce nu ştim sau nu înţelegem. Altfel vom rămâne izolaţi de întreaga lume şi nu vom avea ocazia să-i cunoaştem pe cei care ar putea să ne devină prieteni." Sau mai simplu spus "Nu judeca o carte după coperţi".

Al doilea film este o combinaţie între film cu personaje animate de la Dream Works şi serialele americane cu adolescenţi pentru care popularitatea contează cel mai mult. Este un film vesel, o comedie musicală, plină de hituri cunoscute, pe care le-am auzit cu siguranţă cu toţii la radio. Filmul ne învaţă că într-o competiţie trebuie să îţi dai toată silinţa, dar totodată importanţa muncii de echipă şi colaborarea cu cei din jur. Veveriţele erau fraţi şi niciodată nu se abandonaseră. Cauza de această dată? Popularitatea şi ieşirea în evidenţa în liceu şi printre colegi. Vă recomand acest film deoarece este povestea generaţiei noastre: o frumoasă poveste despre prietenie şi familie. Personajele vă vor încânta. Sunt foarte simpatice, mai ales când fac mutrişoare de căţeluşi. Vorbesc subţire şi foarte drăgălaş. Sunt năzdravani şi amuzanţi.

Cu drag,
Maria

Maria are 9 ani şi o puteţi citi pe blogul ei, la http://blogulmariei.blogspot.com/.

Descarcă programul Anim'est 2010 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus