octombrie 2010
Festivalul Naţional de Teatru, 2010
Festivalul Naţional de Teatru doreşte să aducă în atenţia publicului, pe lângă structura oficială a festivalului şi alte evenimente conexe care ar putea interesa un public iubitor de teatru în toate formele sale.

De aceea, din 2008, festivalul are o secţiune numită FNT vă recomandă ce include producţii de teatru, conferinţe, lansări de carte, lecturi, dezbateri, expoziţii conexe artelor spectacolului, organizate de diferite instituţii care vor să se bucure de vizibilitatea unui festival important. Această structură a fost creată pentru a încuraja organizatorii de evenimente teatrale, în speranţa că ea se va transforma, în timp, în ceea ce alte festivaluri mari din lume numesc "Off".

În 2010, în această categorie intră trei producţii din străinătate: Who is Fergus Kilpatrick? un spectacol de Jose Miguel Jimenez şi Cartea viţelului, scenariul de Codrina Pricopoaia, regia Dominique Fataccioli, care se vor juca la Teatrul Foarte Mic, şi Trespass, coregrafia Thomas Noone şi Rob Tannion, care se va juca la Centru de Cultură al Ministerului Administraţiei şi Internelor (str. Mihai Vodă nr. 17).

În plus, pe 4 noiembrie 2010, ora 16.00, tangaProject propune o după-amiază de lecturi speciale la Căminul de persoane vârstnice Moses Rosen: Moses stories, naraţiuni comunitare - scrise şi povestite de persoanele vârstnice din cămin.

Radio România Cultural ne propune în perioada FNT să ascultăm teatru radiofonic după piese româneşti contemporane, ale dramaturgilor Radu Macrinici, Andreea Vălean, Mihai Ignat, Petre Barbu, Lia Bugnar, Theo Herghelegiu, Emanuel Pârvu şi Mimi Brănescu. Programul se numeşte ON AIR şi va putea fi ascultat de sâmbătă, 30 octombrie 2010.

Centrul de excelenţă în studiul imaginii organizează la BCU (Aulă) pe 5 noiembrie, ora 16.00, o conferinţă inedită Actorul şi măştile sale, susţinută de regizorul Mihai Măniuţiu şi invitaţii săi: Marcel Iureş, Irina Petrescu, Radu Amzulescu, Oana Ştefănescu, Marian Râlea. Evenimentul face parte din noua serie de conferinţe coordonate de prof. Sorin Alexandrescu: Cultura bate criza (CuBaCri), Conferinţe la BCU.

Pe toată perioada festivalului, la fundaţia Löwendal (Pţa Cantacuzino nr. 1, lângă Parcul Ioanid) poate fi văzută o expoziţie de scenografie şi grafică: George baron Löwendal - în contextul avangardei europene din prima jumătate a secolului XX, care prezintă o parte dintre lucrările artistului din perioada de scenograf al Teatrului Naţional din Cernăuţi şi portrete în cărbune ale altor renumiţi artişti.

În plus, ca un eveniment inedit, FNT sprijină Lecturi Urbane, o iniţativă care îşi propune să promoveze lectura în locurile publice şi actul cititului în general. Aşadar, vor exista două cutii de colectare în locaţiile FNT în care se pot dona cărţi pentru ediţiile următoare din Lecturi Urbane.

Precizăm că, în afara de spectacolele care se vor juca la Teatrul Foarte Mic, la celelalte evenimente intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul complet al evenimentelor din această categorie se găseşte la http://www.fnt.ro.

Biletele se găsesc la teatrele gazdă şi pe www.bilete.ro

Descarcă programul FNT 2010 aici.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus