noiembrie 2010
Festivalul Naţional de Teatru, 2010
Cea mai recentă piesă-spectacol a Gianinei Cărbunariu te pune faţă în faţă cu câteva zile sângeroase ale istoriei post-decembriste. În martie 1990, românii se căsăpeau cu maghiarii pe străzile din Târgu Mureş, ca Ardealul să nu fie retrocedat la fel ca celelalte pământuri. În martie 1990, maghiarii se căsăpeau cu româniii pe străzile din Târgu Mureş, pentru aprobarea învăţământului şi în limba maghiară. Spectacolul Gianinei nu îţi găseşte vinovaţii, nu e părtinitor, dar reuşeşte, prin documentarea pe care o are în spate, să îţi arate o altă faţă a conflictului: una trecută prin emoţiile trăite de fiecare de atunci. O adevărată lecţie de istorie, cum n-am primit nicicând de la un spectacol de teatru.

20/20
Scenariul şi regia: Gianina Cărbunariu
Cu: Radu Iacoban, Bányai Kelemen Barna, Berekméri Katalin, Paula Gherghe, Mădălina Ghiţescu, Korpos András, Rolando Matsangos, Sebestyén Aba, Cristina Toma, Tompa Klára.
Yorick Studio, Târgu Mureş

Biletele se găsesc la teatrele gazdă şi pe www.bilete.ro

Descarcă programul FNT 2010 aici.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus