Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Naţional de Teatru, 2010

New Entries la FNT, 2010


noiembrie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
În 2010, secţiunea Debut în FNT vă propune spectacolele a doi tineri artişti care au obţinut deja nominalizări şi premii importante pentru munca lor, dar se află pentru prima dată în programul celui mai important eveniment teatral al anului - Festivalul Naţional de Teatru.

Andreea Tănăsescu, coregraf, cercetător şi profesor de artă coregrafică la UNATC a fost selecţionată în FNT 2010 cu spectacolul Exil în pământul uitării, coproducţie CNDB, Centrul de Cultură G. Apostu, Bacău, Fundaţia "Dan Voiculescu".

Spectacolul Exil în pământul uitării  este un spectacol interdisciplinar creat prin juxtapunerea unor forme diferite de arte (dans, teatru, arte vizuale). Proiectul, iniţiat şi condus de Andreea Tănăsescu îşi propune realizarea unor succesiuni de experimente sonore, vizuale şi coregrafice pornind de la texte scrise de scriitorul, eseistul, filozoful român de origine ebraică Barbu Fundoianu (Benjamin Fondane), emigrat în Franţa la începutul secolului XX.


Andreea Tănăsescu a obţinut următoarele premii: Marele premiu "Gala Teatrului Tânăr", Odeon 2010, bursă/rezidentă Luxemburg prin programul Artistes (net), 2009, coregrafie, Premiul şi Bursa U.N.E.S.C.O., 2003, Montreal, Distincţia "Amadeus" pentru tinere speranţe, 2000, Premiul I la Concursul Internaţional de Artă coregrafică, "Eurodans", Iasi, 1999.

Spectacolul Exil în pământul uitării  se va juca la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti  sâmbătă, 6 noiembrie, ora 22.00 şi duminică, 7 noiembrie, ora 21.30.

Alexandru Mâzgăreanune propune la Teatrul Metropolis spectacolul Funcţionarii, cu subtitlul "Câteva însemnări disperate ale unor funcţionari necăjiţi dintr-un birou aflat la subsolul unei clădiri dărăpănate", după schiţe de A.P. Cehov. Tânărul regizor spune despre spectacol că "a însemnat în primul rând şansa de a mă "juca" cu o parte din proza lui Cehov şi în al doilea rând oportunitatea de a închega o echipă de actori formată din debutanţi (la fel ca şi mine) şi actori consacraţi, unii dintre ei chiar profesorii celor mai sus menţionaţi."

 
Nominalizări şi premii: Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamt "Pledez pentru Tineri" 2008, pentru regia spectacolului Fool for love; Premiul pentru cel mai bun regizor în cadrul Galei "Comedia ţine la TINEri", 2008 pentru spectacolul Romanţioşii; Finalist la secţiunea "Artele spectacolului" la Premiile Prometheus 2009 - OPERA PRIMA; Premiul pentru cel mai bun regizor la Gala Absolvenţilor UNATC 2010, pentru spectacolul Funcţionarii.

Funcţionarii se va juca sâmbătă, 6 noiembrie, ora 18.00 şi duminică, 7 noiembrie, ora 11.00, la Teatrul Metropolis, spectacolul fiind o coproducţie Metropolis- UNATC.

Biletele se găsesc la teatrele gazdă şi pe www.bilete.ro

Descarcă programul FNT 2010 aici.

 Toate articolele despre Festivalul Naţional de Teatru, 2010


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Alte rânduri despre FNT 2010, Florian-Rareş Tileagă
 Mainstream-ul românesc - FNT 2010, Oltiţa Cîntec
 Castellucci: note de lectură - Hey, Girl!, Iulia Popovici
 Străinii din FNT 2010, Eugenia Anca Rotescu
 Aşteptări versus aşteptări, show pentru show - FNT 2010, Veronica Plăcintescu
 Toate articolele despre Festivalul Naţional de Teatru, 2010


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer