aprilie 2011
Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film "Bucureşti" (11-17 aprilie 2011) a fost prefaţată de o conferinţă de presă care a avut loc pe 7 aprilie 2011 la Clubul Ţăranului din incinta Muzeului Ţăranului Român, cu participarea doamnei Dana Dimitriu, director festival, a doamnei Codruţa Creţulescu, coordonator festival, şi a domnului Ştefan Damian, reprezentant al sponsorului Niro Group.

Cu această ocazie, Festivalul a dezvăluit o nouă surpriză pregătită publicului cinefil: difuzarea în proiecţie unică a capodoperei lui Lucian Pintilie, De ce trag clopotele, Mitică? - versiunea restaurată şi subtitrată în engleză. Proiecţia va avea loc duminică, 17 aprilie 2011, ora 17,00, la Cinematograf Studio, în prezenţa a doi dintre protagoniştii filmului, marii actori, Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc. De asemenea, în cadrul Galei de Închidere, ce va urma după proiecţie, doamna Mariana Mihuţ va primi Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate cinematografică.

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă a fost reconfirmată prezenţa la festival a regizorilor - invitaţi de onoare Danis Tanovic şi Andrei Konchalovsky şi au fost oferite detalii privind programul acestora la Bucureşti.

Danis Tanovic va fi prezent în România în perioada 11 - 13 aprilie 2011 şi va deschide cea de-a VII-a ediţie a festivalului cu cel mai recent film al său, Cirkus Columbia. În data de 12 aprilie 2011, începând cu ora 11:30, la Sala "Ileana Berlogea" a UNATC, regizorul bosniac va susţine o conferinţă de presă urmată de masterclass-ul War and Film: A Survivor's Guide. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Andrei Konchalovsky va sosi vineri, 16 aprilie 2011, şi va petrece trei zile în România. Sâmbătă, 17 aprilie 2011, de la ora 11.30, în sala "Ileana Berlogea" a UNATC, va susţine o conferinţă de presă, urmată de masterclassul Life and Its Reflections şi de ceremonia de decernare de către UNATC, în prezenţa invitaţilor şi a mass-media, a titlului de Doctor Honoris Causa. Intrarea este gratuită şi va fi posibilă în limita locurilor disponibile.

Biletele de intrare la festival vor fi puse în vânzare la casele celor trei săli de cinema - Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Român şi Sala Elvira Popescu din incinta Institutului Cultural Francez - şi vor avea preţurile standard percepute de acestea, intre 7 şi 10 lei. Pentru studenţi, în limita locurilor disponibile, accesul este gratuit la Cinema Studio.

Eveniment susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei.
Parteneri media: TVR, 24 FUN, Radio Guerrilla, Evenimentul zilei, Capital, Romania liberă, Ring, Agerpres, Zoom TV, www.cinemagia.ro, www.hbo.ro, www.liternet.ro, www.cinefan.ro, www.port.ro, www.filmreporter, www.metropotam.ro; www.realitatea.net, www.voxpublica.ro, www.neaparat.ro.
Pentru mai multe informaţii puteţi accesa website-ul festivalului: www.b-est.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus