septembrie 2011
Pianul călător, 2011
După succesul repurtat în turneul naţional, care a cuprins 12 oraşe din România, proiectul "Pianul călător" îşi găseşte o binemeritată încununare prin apariţia, la Editura Casa Radio, a unui CD intitulat Pe urmele lui Franz Liszt, ce va fi lansat marţi, 13 septembrie 2011, ora 19.15, la standul Radio România Cultural din piaţa Festivalului "George Enescu".

Dacă nu aţi putut asista la nici unul dintre recitalurile turneului sau dacă doriţi să retrăiţi momente unice, veţi descoperi din plin emoţia în înregistrarea din concert, realizată în luna aprilie 2011, la Sala Radio, şi imprimată acum pe CD-ul care conţine aproape 80 de minute de muzică de Liszt, în interpretarea excepţională a lui Horia Mihail:
 
Années de pèlerinage. Première année: Suisse.
Liebestraum nr. 3, Valse Caprice nr. 7, Consolation nr. 3, Valse impromptu. Nocturne.

Turneul naţional "Pianul Călător - pe urmele lui Franz Liszt" a fost organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, în 12 oraşe din ţară, între 1 şi 21 aprilie 2011 şi  s-a încheiat la Mediaş, unde instrumentul a fost încredinţat comunităţii, pentru trei ani, de către Societatea Română de Radiodifuziune. Evenimentul a marcat împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi a fost realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar între  anii 1846 şi 1847, în Ţările Române. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard, care-l însoţea peste tot. Decizia organizatorilor de a relua ideea lui Franz Liszt în 2011 a venit în urma constatării că, în România, există numeroase oraşe care nu au piane de concert şi, în consecinţă, nu au posibilitatea de a avea acces la muzica clasică. De aceea, proiectul "Pianul Călător" va continua şi în anii următori.

Pentru lansare şi autografe vă aşteptăm  marţi, 13 septembrie, ora 19.15, la standul Radio România Cultural din piaţa Festivalului "George Enescu".
 

Cu: Horia Mihail

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus