noiembrie 2011
Articole diverse
Mezzo-soprana Oana Andra de la Opera Naţională Bucureşti a cucerit publicul maltez şi critica de teatru italiană cu ocazia premierei spectacolului "Norma" de Vincenzo Bellini de la Teatrul Astra din Malta. Reprezentaţia din 27 octombrie 2011, sub conducerea muzicală a lui Joseph Vella, i-a avut în distribuţie, alături de Oana Andra (în rolul Adalgisa), pe soprana Dimitra Theodossiou (considerată cea mai valoroasă interpretă a rolului Norma de astăzi), tenorul Antonino Interisano (în Pollione) şi basul Dario Russo (Oroveso). Regia spectacolului aparţine lui Enrico Stinchelli, unul dintre cei mai apreciaţi regizori de operă europeni. Premiera a fost prezentată în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Mediterranea, iar a doua reprezentaţie a fost preluată de televiziunea Canale 5 din Italia şi va fi difuzată pe data de 26 noiembrie 2011.

Vocea mezzo-sopranei Oana Andra a fost remarcată cu acest prilej de către criticul muzical Massimiliano Pulvano Guelfi, care a declarat că nu a mai auzit "un glas atât de frumos în Italia de mulţi ani". De altfel Oana Andra este un nume cunoscut în teatrele din Europa, ea cântând până în prezent pe scene precum cele de la Teatro La Fenice din Veneţia, Alte Oper din Frankfurt, Opera Garnier din Monte Carlo, Opéra Royal de Wallonie din Liège, Bunkamura Orchard Hall din Tokyo, Théâtre du Châtelet din Paris, European Opera Center din Manchester etc.

Solistă a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), Oana Andra va evolua în perioada următoare la ONB în spectacolele "Tango Emocion" (3 noiembrie 2011, ora 19.30, spectacol al Studioului Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess"), "Oedipe" de George Enescu (12 noiembrie 2011, ora 18.30), "Rigoletto" de Giuseppe Verdi (2 decembrie 2011, ora 19.00), "Nabucco" de acelaşi compozitor (10 decembrie 2011, ora 19.00). 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus