Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Mezzo-soprana Oana Andra de la Opera Naţională Bucureşti, aclamată la Opera din Malta


noiembrie 2011
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Mezzo-soprana Oana Andra de la Opera Naţională Bucureşti a cucerit publicul maltez şi critica de teatru italiană cu ocazia premierei spectacolului "Norma" de Vincenzo Bellini de la Teatrul Astra din Malta. Reprezentaţia din 27 octombrie 2011, sub conducerea muzicală a lui Joseph Vella, i-a avut în distribuţie, alături de Oana Andra (în rolul Adalgisa), pe soprana Dimitra Theodossiou (considerată cea mai valoroasă interpretă a rolului Norma de astăzi), tenorul Antonino Interisano (în Pollione) şi basul Dario Russo (Oroveso). Regia spectacolului aparţine lui Enrico Stinchelli, unul dintre cei mai apreciaţi regizori de operă europeni. Premiera a fost prezentată în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Mediterranea, iar a doua reprezentaţie a fost preluată de televiziunea Canale 5 din Italia şi va fi difuzată pe data de 26 noiembrie 2011.

Vocea mezzo-sopranei Oana Andra a fost remarcată cu acest prilej de către criticul muzical Massimiliano Pulvano Guelfi, care a declarat că nu a mai auzit "un glas atât de frumos în Italia de mulţi ani". De altfel Oana Andra este un nume cunoscut în teatrele din Europa, ea cântând până în prezent pe scene precum cele de la Teatro La Fenice din Veneţia, Alte Oper din Frankfurt, Opera Garnier din Monte Carlo, Opéra Royal de Wallonie din Liège, Bunkamura Orchard Hall din Tokyo, Théâtre du Châtelet din Paris, European Opera Center din Manchester etc.

Solistă a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), Oana Andra va evolua în perioada următoare la ONB în spectacolele "Tango Emocion" (3 noiembrie 2011, ora 19.30, spectacol al Studioului Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess"), "Oedipe" de George Enescu (12 noiembrie 2011, ora 18.30), "Rigoletto" de Giuseppe Verdi (2 decembrie 2011, ora 19.00), "Nabucco" de acelaşi compozitor (10 decembrie 2011, ora 19.00).  Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cio-Cio-San, Ikigai şi pustiul unei grădini japoneze - Madama Butterfly, Marius Constantinescu
 Audiţii pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), la Bucureşti, Comunicat de presă
 Moştenitorii României muzicale: violonista Ioana Cristina Goicea şi pianistul Andrei Banciu la Sala Radio, Comunicat de presă
 Se lansează abonamentele pentru 2019 la Sala Radio Bucureşti, Comunicat de presă
 Turneul internaţional Schubertiada-Dialog peste timp, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer