noiembrie 2011
Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu continuă seria spectacolelor invitate în cadrul stagiunii 2011 - 2012 printr-un eveniment caritabil ce va avea loc miercuri, 30 noiembrie 2011, ora 19:00. Evenimentul îi va reuni pe dansatorii Motoko Hirayama (Japonia) şi Răzvan Mazilu (România) ce vor urca pe scena teatrului pentru a prezenta spectacolul Requiem. Nu ştii nimic despre mine.
 
Requiem. Nu ştii nimic despre mine este un spectacol de dans contemporan ce aduce la rampă povestea întâlnirii dintre doi dansatori care ajung să se descopere unul pe celălalt. Requiem, partitură muzicală semnată de Karl Jenkins, vorbeşte despre moarte, dar şi despre puterea de a renaşte. Spectacolul crează, în ultima instanţă, o punte între două lumi unice şi complexe, fiecare cu propria istorie încărcată de momente de cumpănă, dar şi de renaşteri miraculoase.
 
Spectacolul va avea premiera mondială la Bucureşti pe data de 25 noiembrie 2011 şi urmează să fie prezentat, de asemenea, în Craiova, Sibiu, Cluj Napoca şi Timişoara. Toate fondurile obţinute ca urmare a organizării spectacolelor vor fi direcţionate către Fondul de Asistenţă pentru victimele dezastrului din Japonia, deschis de Fundaţia JTI (Japan Tobacco Inc.).
 
"De la începutul anului, JTI a fost partener al unor evenimente care s-au dovedit a fi de răsunet nu doar pentru publicul iubitor de cultură din Sibiu. Am început cu Festivalul Internaţional de Teatru şi am continuat cu Întâlnirile JTI, care sper că vor deveni de acum încolo un reper de tradiţie şi pentru Sibiu. Iar, pe 30 noiembrie ne vom afla printre sibieni cu un eveniment special pentru JTI, în calitate de companie japoneză.", a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania.
 
Răzvan Mazilu se arată extrem de nerăbdător să revină la Sibiu, un loc în care se simte minunat, după cum a declarat în timpul repetiţiilor pentru spectacol. "Bucureşti e oraşul în care m-am născut, în care trăiesc, în care muncesc, însă la Sibiu am o senzaţie de eternă vacanţă.", mai adaugă dansatorul.

Preţul unui bilet pentru acest spectacol variază între 30 şi 50 de lei, în funcţie de locul în sală. Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online pe eventim.ro.
***

Motoko Hirayama, dansatoare, coregrafă şi profesor asociat al Universităţii din Tsukuba, este una din figurile marcante ale dansului şi coregrafiei din ţara ei natală, unde a câştigat premii importante. Pe plan internaţional, Motoko a creat coregrafii pentru dansatori importanţi de la American Ballet Theatre, San Francisco Ballet, Baletul Balşoi şi a colaborat cu renumitul coregraf israelian Imbal Pinto.

 
Răzvan Mazilu este artistul care a contribuit decisiv la popularizarea dansului contemporan şi a teatrului dans în România. Cu numeroase premii, cu spectacole prezentate şi montate în contexte internaţionale de prestigiu, Mazilu abordează cu lejeritate stiluri şi ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scenă.

 
***
 
Japan Tobacco International (JTI) este membră a Grupului Japan Tobacco (JT), producător mondial de produse din tutun. JTI comercializează trei dintre cele mai vândute cinci mărci la nivel mondial: Winston, Mild Seven şi Camel. Alte mărci internaţionale includ Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie of London, Glamour şi LD. Având sediul central la Geneva (Elveţia), Japan Tobacco International are 25.000 de angajaţi şi operaţiuni în peste 120 de ţări. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus