Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Şi s-a vorbit de noi la Nisa - Theodore Mihai Mezei, un pianist talentat


noiembrie 2011
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Pe 31 octombrie 2011 a început la Nisa, Franţa, Concursul Internaţional de Pian "Simone Delbert-Fevrier" ediţia 2011, desfăşurat la Conservatorul Naţional Regional "Pierre Cochereau", unde printre participanţii din Franta, Italia, Suedia, Slovenia, Letonia, Japonia, China, Moldova şi România s-a găsit şi tânărul clujean Mezei Theodore Mihai în vârstă de doar 7 ani.
 
La finele primei zile de concurs, în categoria "Tinere talente", acesta a reuşit să cucerească audienţa şi juriul prin interpretarea piesei "N-am chef să studiez" a compozitorului clujean Cristian Bence-Muk. Tânărul Theodore Mihai a fost răsplatit cu Premiul I, juriul apreciind în unanimitate interpretarea fără cusur a unei piese cu un ridicat nivel de dificultate.
 
Premiul a fost înmânat în frumoasa sala de concerte a Conservatorului "Pierre Cochereau", de către d-nul Gilbert San Pietro di Monte Rosso - director artistic şi fondator al concursului de pian "Simone Delbert-Fevrier" (http://www.concours-international-de-piano-nice-cote-dazur.com/).
 
Theodore Mihai Mezei a avut rezultate notabile şi în cadrul altor concursuri naţionale şi internaţionale, obţinând Premiul I şi Premiul special al juriului pentru piesă românească la Concursul Internaţional de pian Pro-Piano România, ediţia XV, iunie 2011, Bucureşti, Premiul I la Concursul de interpretare instrumentală şi arte vizuale, ediţia XIX, Sighetu Marmaţiei, 20-21 mai 2011, Premiul I la Concursul naţional de interpretare vocal-instrumentală "Tinere Talente" ediţia XV, Oradea 14-15 mai 2011, Premiul I la Concursul interjudetean de interpretare vocal-instrumentală "Viva la Musica", ediţia XII, Zalău, 6-8 mai 2011, Diploma de Excelenţă pentru interpretare la pian la Festivalul J.S. Bach, ediţia XXVI, Cluj - martie 2011 şi Diploma de Excepţie la Festivalul "Prietenii muzicii" / Pro-Piano Romania, filiala Cluj Napoca, ediţia IV, 25-27 februarie 2011.
 
Theo este elev în clasa a 2-a la Liceul de muzică Sigismund Toduţă din Cluj Napoca şi studiază pianul la clasa prof. Mara Pop.
 
Pentru a fi prezent la prestigiosul Concurs Internaţional de pian "Simone Delbert-Fevrier", Theodore Mihai a fost susţinut financiar de Nerafarm SRL(importator de medicamente), Colegiul Farmaciştilor din Cluj şi farmaciile Richter Cluj. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Spacer Spacer