martie 2012
Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului (27 martie 2012), alături de toţi colegii şi susţinătorii artei teatrale. Anul acesta, mesajul transmis comunităţii teatrale internaţionale, la invitaţia Institutului Internaţional de Teatru al UNESCO, a fost oferit de actorul John Malkovich:

"Vă doresc ca munca voastră să fie convingătoare şi originală. Vă doresc ca ea să fie profundă, să emoţioneze, să îndemne la reflecţie, să fie unică. Fie ca ea să ne ajute să medităm la ceea ce înseamnă să fii om, şi ca această meditaţie să fie binecuvântată cu suflet, sinceritate, inocenţă şi graţie. Vă doresc să învingeţi adversităţile, cenzura, sărăcia şi nihilismul, ceea ce mulţi dintre voi cu siguranţă vor fi obligaţi să facă. Vă doresc să fiţi binecuvântaţi cu talentul şi rigoarea necesare pentru a ne învăţa bătaia inimii umane în toată complexitatea ei, precum şi cu modestia şi curiozitatea necesare pentru a face din aceasta, munca voastră de o viaţă. Fie ca cei mai buni dintre voi - căci doar aceia, numai rareori şi pentru scurt timp vor reuşi - să fie în stare să ilustreze elementara întrebare: cum este viaţa?. Succes!"

Pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la prima Zi Mondială a Teatrului şi pentru a-şi continua misiunea de a facilita accesul la lumea artelor spectacolului, Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, prin intermediul proiectului cultural-educaţional Creşte prin Artă!, organizează joi, 29 martie 2012, un tur al operetei pentru un grup de 30 de copii din ciclul primar de învăţământ, din cadrul CONIL after school.
 
Conduşi de Sorin Ciucă, regizor tehnic al teatrului, copiii vor vizita spaţiile principale ale clădirii, foaierul, cabinele şi scena, având ocazia să vadă de aproape un decor de teatru, cum funcţionează luminile, reflectoarele, microfoanele, lavalierele şi alte elemente de echipament tehnic. Iar, la finalul turului, Oana Rusu, actriţă a Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian, îi va invita pe cei mici la o serie de jocuri de improvizaţie, memorie şi atenţie, nelipsite în pregătirea unui actor.
 
Acesta este prima dintr-o serie de astfel de vizite organizate pentru copii, care urmăreşte să faciliteze accesul celor mici la lumea spectacolului, programul fiind deschis în viitor către toate şcolile şi unităţile de învăţământ din Bucureşti.
 
Persoana de contact este Ioana Schiau. Pentru detalii şi întrebări, vă stăm la dispoziţie la adresa [email protected] şi la numărul de telefon 0751 177 084. 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus