aprilie 2012
Articole diverse
UNATC şi Institutul Cervantes vă invit la
Teatrul contra
Contra progresului, Contra iubirii, Contra democraţiei

trei texte aparţinînd dramaturgului spaniol Esteve Soler, traduse de Luminiţa Voina-Răuţ, vor fi prezentate sub forma unor spectacole-lectură în zilele de
18, 19 şi 20 aprilie, de la ora 19.30.
 
Dramaturgul Esteve Soler va fi prezent la cele 3 spectacole-lectură.

Scriitura absurd-cinică a lui Esteve Soler are în centru valori contemporane - societate democratică, progres al lumii civilizate, generozitate şi iubire faţă de aproapele nostru -, de care discursul public abuzează prin supralicitare.

Soler redefineşte lumea în care trăim pornind de la mărul contemporan al familiei biblice, de la televizoare din care ţîşnesc noii lideri, de la numărul 6 după care nu mai urmează nimic, de la ultimii astronauţi, supravieţuitori ai iubirii. Fiecare piesa este alcătuită din şapte scene independente, care abordează o temă din mai multe perspective complementare.

Cele trei spectacole sunt prezentate în cadrul programului Laboratorul de text contemporan. Prezenţa dramaturgului Esteve Soler la Bucureşti este susţinută de Institutul Cervantes di Bucureşti

18 aprilie 2012 - Contra iubirii, regia Catinca Drăgănescu
19 aprilie 2012 - Contra democraţiei, regia Irina Poiană
20 aprilie 2012 - Contra progresului, regia Bobi Pricop

Spectacolele-lectura vor fi urmate de discuţii cu dramaturgul şi cu publicul.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus