aprilie 2012
Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2012
Cinci oameni de film din patru ţări vor juriza Competiţia Internaţională din cadrul Festivalului de Film Timishort, ce va avea loc între 3 şi 6 mai 2012. Regizori tineri, cu filme nominalizate şi premiate la festivaluri din întreaga lume, sau promotori de evenimente cinematografice, cei cinci îşi aduc experienţa, profesionalismul şi entuziasmul pentru a evalua filmele înscrise la Timishort 2012. Ana David (Portugalia), Cristi Iftime (România), Radu Jude (România), Elad Keidan (Israel) şi Krzysztof Sienkiewicz (Polonia) vor alege trei scurtmetraje câştigătoare din cele 24 selectate pentru secţiunea internaţională a festivalului.

Co-director al Festivalului de Film Queer Lisboa, portugheza Ana David are o prezenţă activă la evenimente cinematografice din întreaga lume. Cristi Iftime este câştigătorul trofeului Timishort 2011 pentru cel mai bun film, cu scurtmetrajul 15 iulie. Radu Jude a regizat scurtmetraje şi lungmetraje selecţionate în peste 100 de festivaluri din întreaga lume, a luat Premiul Juriului la festivalul de la Sundance pentru Lampa cu căciulă (2006) şi premii la Berlin şi Sofia pentru Cea mai fericită fată din lume (2009). Israelianul Elad Keidan a câştigat mai multe premii prestigioase pentru scurtmetrajul de debut Hymnon / Imn (2008), printre care Marele Premiu al secţiunii Cinefondation la Festivalul de la Cannes şi trofeul Festivalului de Film NexT, Bucureşti. Polonezul Krzysztof Sienkiewicz este regizor şi promotor activ de evenimente cinematografice, organizator al festivalurilor de film ZubrOFFka şi Underground/Independent, precum şi al mai multor workshop-uri internaţionale de film adresate tinerilor cineaşti.

Cel mai important festival de film din România specializat exclusiv pe scurtmetraj, Timishort proiectează şi premiază cele mai bune filme realizate de regizori tineri din întreaga lume. Ajuns la a 4-a ediţie, festivalul se va desfăşura în trei săli din Timişoara: Cinema Timiş, Aula BCUT şi Club Setup. Ca de obicei, el va transforma oraşul, pentru 4 zile, într-o mică Mecca pentru cinefili, regizori, producători şi amatori de evenimente culturale de calitate.

Timishort este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent, cu susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Timişoara şi Consiliului Local Timişoara.
Mai multe detalii pe: www.timishort.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus