Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2012

Se apropie startul Timishort 2012!


mai 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
A mai rămas doar o zi până la debutul celui mai important festival de film din România specializat exclusiv pe scurtmetraj. Deschiderea oficială a celei de-a patra ediţii Timishort 2012 va avea loc în 3 mai 2012, la Cinema Timiş, de la ora 19, şi va fi urmată de proiecţia ultimului film semnat Radu Jude: Toată lumea din familia noastră.
 
Ce evenimente cinematografice nu trebuie să rataţi la Timishort, în perioada 3-6 mai 2012?
Filmele proiectate în cadrul celor trei secţiuni - Competiţia naţională, Competiţia internaţională şi Videorama. Scurtmetrajele câştigătoare vor putea fi văzute în proiecţia open-air din Piaţa Unirii, duminică, 6 mai, de la ora 21:30.
Producţiile semnate de studenţi de la două şcoli importante de film: Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) Bucureşti şi Academia de Arte din Estonia (vineri, 4 mai 2012, de la ora 18 şi de la ora 20, în Aula BCUT).
Party-urile şi concertele, în fiecare seară, în Van Graph Kfe, Club Setup, D'Arc Club şi El Che.
Filmele poloneze, atât în secţiunea dedicată cinematografiei din această ţară - Focus Polonia -, cât şi în cea unde se proiectează filme prezente la unul dintre cele mai importante festivaluri de scurtmetraj din Polonia, ZubrOFFka (sâmbătă şi duminică, 5-6 mai 2012, de la ora 14, la Cinema Timiş).
Filmele lui Radu Jude. Unul dintre cei mai proeminenţi regizori români ai ultimilor ani, cu peste 100 de filme prezente la festivaluri din întreaga lume, Radu Jude va avea o secţiune specială în cadrul Timishort 2012 (duminică, 6 mai 2012, de la ora 16, la Cinema Timiş).
O secţiune inedită, intitulată Protest, care reconstituie printr-o serie de scurtmetraje documentare momente semnificative din cadrul protestelor ce au avut loc în Bucureşti în perioada ianuarie-martie 2012 (sâmbătă, 5 mai 2012, de la ora 20, la Aula BCUT).
 
Pentru programul complet, cu zile, ore şi locul unde se petrece fiecare eveniment, vă invităm să accesaţi www.timishort.ro
 
Timishort este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent, cu susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Timişoara şi Consiliului Local Timişoara.
Parteneri: Open Art City, Ambasada Israelului la Bucureşti, Centrul Ceh, Cuib d'Arte, Club Setup, Van Graph, Club D'arc, El Che.
Sponsori: Rohost, MusicService, RCS&RDS, Sony, Hotel Perla, Librăria Anthony Frost.
Parteneri media: 24 FUN, Art Act Magazine, Cinefan.ro, Cinemarx.ro, Evive.ro, Filmreporter.ro, InOras.ro, Liternet, MareleEcran.net, Metropotam.ro, MyMagicStar.com, Port.ro, Radio România Cultural, TVR Timişoara. Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2012


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Videorama, Timishort, 2012 - Pixeli, fragmentări şi ritm, Edith Lazar
 Timishort 2012, premii, Lucian Maier
 Competiţia inter/naţională (III) - Timishort 2012, Lucian Maier
 Competiţia inter/naţională (II) - Timishort 2012, Lucian Maier
 Competiţie internaţională (I) - Timishort 2012, Lucian Maier
 Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2012


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer