Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

La numai 7 ani tânărul pianist Theodore Mihai Mezei cucerea Nisa iar la 8 ani a cucerit şi Roma

mai 2012
Dacă la finele lunii octombrie 2011, tânărul pianist clujean Theodore Mihai Mezei în vârstă de doar 7 ani cucerea juriul competiţiei internaţionale de pian "Simone Délbert-Février" din Franţa de la Nisa, iată-l la doar 8 ani facând acelaşi lucru la cea de-a XIX-a ediţie a concursului internaţional de pian Anemos, care a avut loc la Roma în perioada 18-20 mai 2012.

Tânărul pianist, elev in clasa a II-a la Liceul de Muzica Sigismund Toduţă, numit Ambasador pentru Cluj la secţiunea primar în decembrie 2011 în cadrul celei de-a III-a ediţii a Galei de Excelenţă "10 pentru Cluj, Juniorii Clujului, Speranţele Cetăţii - 2011" organizat de Primăria Cluj, a reuşit cu sprijinul oferit pe lângă distincţie de către firma Coral Impex, să participe la ediţia din acest an a competiţiei italiene, obţinând locul 1 şi un punctaj de 100 de puncte din 100 posibile la fel ca şi în competiţia franceză de la finele anului trecut, confirmându-şi deopotrivă talentul şi munca continuă depusă de-a lungul anului şcolar. Acest premiu se adaugă altor cinci premii deja obţinute la Festivalurile şi Concursurile naţionale, astfel : Premiu de Excelenţă şi Marele Premiu al Categoriei A3 la ed. a V-a din februarie a Festivalului "Prietenii Muzicii Pro-Piano", Premiu de Excelenţă la ed. XXVII a Festivalului-Concurs J.S.Bach, Premiul I la ed. XIV a Concursului de interpretare "Viva la Musica" de la Zalău din 3-5 mai şi tot Premiul I la ed. XVI a Concursului de interpretare Tinere Talente de la Oradea din 11-13 mai.

Aprecierile primite din partea publicului italian şi în mod special din partea juriului competiţiei arată potenţialul concertistic al tanărului pianist clujean care prin prestaţiile lui pe scenele interne şi internaţionale continuă să demonstreze nivelul ridicat al performanţei, implicarea şi dăruirea sa dar şi a tuturor celor care-l îndrumă.

Toate articolele despre Articole diverse

O săptămână la Salzburg - Însemnări din festival, George Andrei
 Opeth contra Dream Theater - Artmania, 2019, Cristian Geambaşu
 Dirijorul Yuri Botnari oferă acces gratuit la CD-ul său cu Simfonia I de Ceaikovski, Comunicat de presă
 Ediţie jubiliară cu numărul XX - Festivalul Internaţional Enescu şi muzica lumii, 2019 la Sinaia, Comunicat de presă
 Moştenitorii României muzicale: pianista Axia Marinescu la Sala Radio, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.