septembrie 2012
Festivalul de teatru Undercloud, 2012
Miercuri, 05 septembrie 2012, ora 19.00
Magicway
Spectacol de magie
Un spectacol cu şi de Bogdan Muntean
Producător: Bogdan Muntean

Durata: 1h

Miercuri, 05 septembrie 2012, ora 21.00
XXL (Fat Pig)
de Neil LaBute
cu: Andi Vasluianu / Tudor Istodor, Raluca Vermeşan, Irina Velcescu şi Vlad Zamfirescu
Scenografia: Cosmin Ardeleanu
Regia: Cristi Juncu
O producţie Asociaţia Chatarsis, Teatrul Act şi Teatrul "George Ciprian" Buzău

Durata: 2h

Într-o zi, Făt-Frumos va veni să te salveze, te ridică pe calul lui alb şi acesta se va prăbuşi sub greutatea ta. Nu, nu e asta...
Într-o zi, vei întreba oglinda fermecată cine e cea mai frumoasă din ţară şi ea îţi va zice: "nu ştiu, dă-te un pic mai încolo că nu văd nici ţara de tine..." Nu, nu e nici asta...
Într-o zi, după o masă copioasă într-un fast-food, un bărbat foarte cool va veni, şi el va gândi altfel decât ceilalţi şi nu se va speria de tine sau de ce zice lumea, şi vei putea să vorbeşti cu el despre orice, şi poate că el va fi bărbatul pe care, într-o altă zi, îl vei trece tu pragul (în glumă...) şi veţi trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Da, asta trebuie să fie!
O piesă despre incapacitatea noastră de a vedea frumuseţea dincolo de 90-60-90. (Irina Velcescu)



Joi, 06 septembrie 2012, ora 19.00
Eu şi Cristina
de Vera Ion
cu: Sorin Poamă, Alin Zăbrăuţeanu (Sound
), Bogdan Marcu (Video)
Regia: Vera Ion
O producţie Ture T

Durata: 1h

Eu şi Cristina este un text generat de toate filmele horror şi porno pe care le înghiţim în fiecare zi fără să ne dăm seama. Este foarte simplu ca omul de lângă tine să devină o simplă masă de carne în care să bagi cuţitul fără regret. Şi este foarte simplu ca asta să te amuze. Un spectacol care te va face să râzi de lucruri de care nu credeai vreodată că vei râde.
Spectacolul face parte din campania de strângere de fonduri pentru trainerii atelierului Scrie despre Tine, care au fost invitaţi sa reprezinte acest proiect la Dublin Fringe Fest. Preţul biletelor va fi direcţionat către diurna şi cazarea celor doi artişti la Dublin.



Joi, 06 septembrie 2012, ora 21.00
Dumnezeul de a doua zi
de Mimi Brănescu
cu: Vlad Zamfirescu şi Mirela Oprişor
Scenografia: Ştefan Caragiu
Regia: Claudiu Goga
O producţie Teatrul Act

Durata: 1h 25min

Dumnezeul de a doua zi, este un text scris sub forma unei succesiuni de monoloage, fiecare dintre ele nefiind altceva decât o fotogramă / fotografie a unui caracter, a unei stări sufleteşti, sau a unui moment de viaţă, iar soluţia folosită pentru developarea acestor fotograme / fotografii este un amestec seducător de ironie şi autoironie.
Rezultatul: un text comic şi dramatic în acelaşi timp, poetic şi violent deopotrivă. Violent prin simplitatea şi exactitatea cu care pune diagnosticul, fără să judece şi fără să condamne.
Textul poate fi citit în mai multe feluri: ca o poveste de dragoste romantică sau ca trei poveşti de dragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca o satiră la adresa societăţii româneşti de azi sau ca o invitaţie la o meditaţie asupra sensului dimineţilor de a doua zi (pentru că, nu-i aşa, orice s-ar întâmpla există întotdeauna o noua bună dimineaţă).
Dar, întâi de toate, el TREBUIE citit ca o poveste despre părinţi şi copii. Sau mai exact ca o poveste despre părinţi, copii şi Dumnezeu. Un Dumnezeu de a doua zi... cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile.
(Claudiu Goga)



Toate spectacolele au loc la Clubul Ţăranului Român. Preţul unui bilet este de 30 lei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus