septembrie 2012
Festivalul de teatru Undercloud, 2012
Vineri, 07 septembrie 2012, ora 19.00
Chutney
după "Kitchen" de Banana Yoshimoto
cu: Istvan Teglas, Valentina Popa, Vitalie Bichir
Regia: Vitalie Bichir
O productie  "Teatrul La Masa"
Durata: 1h 15 min
PREMIERĂ
 
Un băiat şi o fată suspendaţi pe o scară, deasupra iadului, privesc cu frică către cazanul care clocoteşte. O privelişte ameţitoare, limbile de foc pârjolesc totul in cale, căldura e insuportabilă şi totuşi, ei doi nu se ţin de mână. Chiar dacă sunt cele mai apropiate persoane de pe lumea asta, chiar dacă sunt cei mai buni prieteni, oricât de trişti şi singuri ar fi, ei vor să stea pe propriile lor picioare. (Vitalie Bichir)


Vineri, 07 septembrie 2012, ora 21.00
Forma lucrurilor
de Neil Labute
cu: Dan Rădulescu, Denisa Nicolae, Aylin Cadir, Sorin Dobrin
Scenografia: Bogdan Spătaru
Regia: Vlad Zamfirescu
O producţie Asociaţia Catharsis şi Godot Café -Teatru
Durata: 2h 10 min
 
The Shape of Things este piesa în care LaBute vorbeşte despre minciunile pe care ni le spunem unii altora, felul în care ne folosim de oameni, despre obsesia noastra crescândă legată de aparenţe şi cosmetizări, despre sensul artei. Demarcaţia între subiectivitate şi obiectivitate în concepte diverse, de la adevăr la dragoste şi artă - iată subiectul pe care The Shape of Things îl tratează. O poveste de dragoste într-un orăşel universitar în care sexul şi arta se împletesc în timp ce relaţiile dintre patru studenţi devin din ce în ce mai complicate.


Sâmbată, 08 septembrie 2012, ora 19.00
Jocuri în curtea din spate
de Edna Mazya
cu: Ioana Manciu, Pavel Ulici, Florin Hritcu, Cezar Grumăzescu, Vlad Pavel
Regia: Bobi Pricop
O producţie Teatrul Act
Durata: 1h
 
Totul începe cu un joc. Participanţii - patru puşti de 17 ani şi o fată de 14 ani. Piesa dramaturgului israelian Edna Mazya, inspirată de un caz real, prezintă faptele din două perspective pe care spectatorii le urmăresc alternativ: cea a evenimentului în sine si cea a procesului în care cei patru băieţi sunt judecaţi pentru viol.
O poveste emoţionantă despre dreptate, ineficienţa sistemului judiciar, adolescenţă, joacă, teribilism şi dragoste. (Bobi Pricop)


Sâmbată, 08 septembrie 2012, ora 21.00
Fata din curcubeu
de Lia Bugnar
cu: Tania Popa
La pian: Marian Hancu
Regia: Lia Bugnar
O producţie Teatrul Naţional Bucureşti în cadrul proiectului "Sala 99"
Durata: 1h 20 de min
 
"E, poate, cel mai frumos lucru pe care l-am văzut în ultimul timp. Tania e mai Tanie decât a fost ea vreodată... e ca un pumn în stomac, e ca un borcan de iaurt pe spatele ars al unui rătăcit în Sahara, e ca o pană de păun picată în şleaul înnoroiat lăsat de roata unui tractor, e ca numărul de pe braţul unui evreu supravieţuitor, e ca un hohot de râs când încă nu ţi-a trecut tristeţea de adineauri.." (Lia Bugnar)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus