septembrie 2012
O lună în Thailanda
Debutul în lungmetraj al tânărului regizor Paul Negoescu, filmul O lună în Thailanda a fost selecţionat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich. Evenimentul va avea loc luna aceasta, în perioada 20-30 septembrie 2012.
 
Filmul a avut premiera mondială săptămâna aceasta la Settimana Internazionale Della Critica Di Venezia din cadrul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.
 
Filmul spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care în noaptea de Revelion realizează că nu e mulţumit cu viaţa lui şi decide să se despartă de prietena sa. Va porni într-o călătorie prin mai multe cluburi bucureştene în căutarea fostei iubite. Dar este ea oare marea lui dragoste, femeia alături de care vrea să îşi petreacă toată viaţa?
 
Din distribuţie fac parte actorii: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă.

 

Scenariul filmului este scris de Vlad Trandafir şi Paul Negoescu, directorul de imagine este Andrei Butică, sunetul este realizat de Filip Mureşan şi Vlad Voinescu iar montajul este semnat de Alexandru Radu.
 
Paul Negoescu a participat în 2012 la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique cu scurtmetrajul Orizont. Regizorul a realizat şi scurtmetrajele Târziu, Renovare şi Derby, care au fost selecţionate la Festivalul Internaţional de la Berlin în 2008, 2009 şi respectiv 2010, iar ultimele două au fost nominalizate pentru Premiile Academiei Europene de Film. Paul Negoescu este asistent universitar la UNATC - catedra Regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.
 
Filmul O lună în Thailanda, o producţie Hi Film, în co-producţie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea HBO România.

O lună în Thailanda a fost dezvoltat în cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo şi în cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actriţa Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.
 
Regia: Paul Negoescu Cu: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus