septembrie 2012
Festivalul de teatru Undercloud, 2012
Duminică, 09 septembrie 2012, ora 19.00
Three o'clock
de Ana Maria Bamberger
cu: Luminiţa Gheorghiu şi Anca Sigartău
Regia: Dan Tudor
O producţie Maşina de vise

Durata: 1h 10 min

Clara şi Abelina sunt două surori în vârstă care nu pot trăi una fără cealaltă - împreună nici atât. Cu toate acestea, Clara o convinge pe Abelina să-şi vândă apartamentul şi să se mute la ea, pentru a-l ajuta pe Dimi, fiul neînţeles al Abelinei (şi nepotul mult-iubit al Clarei), să demareze în sfârşit o carieră întârziată. Acum, cele două surori locuiesc împreună şi, cum era de aşteptat, nu ezită să-şi creeze zilnic varianta lor de mic infern.


Duminică, 09 septembrie 2012, ora 21.00
O piesă deşănţată
de Lia Bugnar
cu: Marius Manole, Ilinca Manolache, Radu Iacoban, Lia Bugnar, Andrei Alexandru Huţuleac / Isvan Teglas
Regia: Dorina Chiriac
O producţie Teatrul nu e o clădire

Durata: 1h 20 min

Un spectacol in care toate personajele au dreptatea şi motivaţiile lor, o comedie în forma cea mai pură, fără nici un fel de pretenţie de adâncime. Faptul că, pe alocuri, râsul e întrerupt de o nedumerire de-a dreptul tragică e menit doar să dezechilibreze spectatorul, să-l ia pe nepregătite şi să-i smulgă noi hohote. O piesă care chiar e deşănţată, deşi toate personajele sunt pure ca omătul.


Luni, 10 septembrie 2012, ora 19.00
Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus
Selecţie de texte de: David Auburn, Wayne Rawley, Gina Barnett, Jonathan Rand, Sharon E. Cooper, David Ives, Mark Harvey Levine, Lauren Wilson, Paul Dooley & Winnie Holzman
cu: Mirela Zeţa, Andreea Grămoşteanu, Ioana Barbu, Andreeea Samson, Doina Antohi, Constantin Diţă, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Pavel Bârsan şi Şerban Gomoi
Regia: Doina Antohi
O producţie Drama for the Masses şi Godot Café-Teatru

Durata: 2h

Cei 10 actori care alcătuiesc distribuţia (5 fete şi 5 băieţi) trec, fiecare, prin câte 3 - 4 roluri; schimbă personajul, schimbă situaţia, schimbă costumul, şi schimbă cuplul, dar problematica de fond rămâne aceeaşi. Întâlnirile sunt, de cele mai multe ori, ratate, pentru că oamenii acţionează conform cu ceea ce vor, lucru mai întotdeauna în contradicţie cu ceea ce au nevoie. Când, în sfârşit, se conectează, tot nu avem vreo certitudine că relaţia va funcţiona.


Luni, 10 septembrie 2012, ora 21.30
Noi 4
de Lia Bugnar
Cu: Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar, Andreea Bibiri. Regia: Dorina Chiriac.
O producţie Teatrul nu e o clădire
.
Durata: 1h 30 min

Un spectacol scris în glumă, jucat în glumă, dar care a ajuns o întâmplare foarte serioasă. O întâmplare unde se abordează tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de către personaj, trădarea în iubire etc.) şi sumedenie de teme fundamentale (tăierea colţului de la unghia de la degetul mare, proporţia vodka-suc în Bloody Mary). Între aceste două limanuri, cuprinsul este surprinzător de eclectic şi deopotrivă tragi-comic.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus