septembrie 2012
Festivalul de teatru Undercloud, 2012
Marţi, 11 septembrie 2012, ora 19.00
Monoloagele vecinului
Un spectacol de şi cu Laurenţiu Bănescu

Durata: 50 min

"Personajele lui sunt, aşa cum o spune şi titlul (evocând deliberat derutant Monoloagele vaginului de Eve Ensler), vecini de-ai noştri. Sau oameni care ne-ar putea fi vecini. (...) Bazate pe un simt al observaţiei ieşit din comun, pe o priză fermă la real, construite cu impecabilă rigoare (...) şi debordând de un umor niciodată gratuit, niciodată căutat, niciodată forţat, poveştile din Monoloagele vecinului sunt atât de convingătoare, încât ar trece oricând drept fragmente de realitate surprinsă de o cameră ascunsă." (Victor Scoradeţ, Revista "Cultura")
Scrise în 2005 ca simple exerciţii de personaj, şapte monoloage (din cele 10 iniţiale) s-au transformat în aprilie 2011 în spectacolul care are, până în prezent, aproape 100 de reprezentaţii.


Marţi, 11 septembrie 2012, ora 21.00
A Junk Tango Story
de Chris Simion
cu: Anca Sigartău, Claudiu Istodor şi dansatorii Cătălina Bajan, Robert Bajan.
Coregrafia: Carmen Coţofană
Cu participarea Tango Tangent
Scenografia: Raluca Frăţiloiu
Regia: Chris Simion
PREMIERA

Durata: 1h

O poveste despre tango-ul argentinian, despre oameni care se pierd si se regăsesc, despre o revedere după 20 de ani, despre sentimente neînfrânte de timp. Uneori credem că oamenii sunt ca nişte bilete de loterie, că există ca să transforme în realitate iluziile noastre absurde. Toate se întâmplă la timpul lor. Degeaba cerem să se întâmple când avem noi chef. Cum să facem să nu mai uităm şi să nu mai cerem ceea ce nu ne trebuie? Pierdem atât de mult timp disperaţi, urând viaţa şi pe noi înşine, crizaţi doar pentru că nu primim ceea ce cerem şi doar pentru că avem senzaţia că viaţa are ceva cu noi. Când, de fapt, nu primim pentru că în realitate nu ne trebuie. În faza superioară a existenţei sale, fluturele renunţă la aripi. Îl împiedică să se târască. Pe fluturi nu trebuie să îi prinzi cu mâna, pentru că dacă faci asta... îi ucizi. Pe fluturi trebuie să îi laşi să zboare, trebuie să îi laşi liberi.


Miercuri, 12 septembrie 2012, ora 19.00
Trei femei înalte
după Edward Albee
Traducerea: Mihai Smarandache
cu: Cristina Casian, Florina Gleznea, Nicoleta Lefter
Muzica: Nicu Alifantis, Sofia Vicoveanca
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei şi Andreea Grosu
o producţie: ARCUB şi UNTEATRU

Durata 1 h 15 min

Un text contemporan care vorbeşte despre conflictul dintre generaţii. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spaţiul în care se întâlnesc. Relaţiile se consolidează, principiile umane se dezmorţesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul. Spectacolul poate fi o radiografie a fiinţei umane surprinsă în trei etape de evoluţie.


Miercuri, 12 septembrie 2012, ora 21.00
Actriţa
de Robert Mauro
Un spectacol cu şi de Anca Sigartău

Durata: 1h

''Cine sunt eu? Eu sunt un om cu un vis, visul să fiu actriţă şi ăsta e un vis extraordinar.'' (Anca Sigartău.)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus