Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Jack DeJohnette Group la Bucureşti - Un nou eveniment marca Jazz.ro!

septembrie 2012
Considerat unul dintre cei mai importanţi muzicieni de jazz din ultimii 40 de ani de către New York Times, Jack DeJohnette va concerta pe 01 octombrie 2012 la Bucureşti, într-un eveniment organizat de Jazz.ro.

Laureat GRAMMY ȋn 2009 cu albumul Peace Time, Jack DeJohnette continuă să se afirme ca toboşar şi lider de trupă de peste 45 de ani.

De la albumul de jazz-rock al lui Miles Davis - Bitches Brew - trecând prin colaborarea de peste 25 de ani cu Keith Jarrett şi al lui Standards Trio; de la grupul său de avant-garde fusion Directions (mai târziu New Directions) şi inovativul ansamblu de free-jazz Special Edition, până la Golden Beams - propria casă de discuri prin care reinterpretează muzica africană, braziliană, electronică, drum & bass şi muzica de meditaţie, cariera lui DeJohnette se remarcă printr-o creativitate extraordinară şi o abordare unică a tobelor.

DeJohnette nu este ȋnsă doar un toboşar de excepţie, ci şi un compozitor prolific. La aniversarea sa de 70 de ani, artistul va veni la Bucureşti cu un nou proiect ce ȋmbină experienţa sa muzicală din trecut, alături de compoziţii noi.

Rezultatul este The Jack DeJohnette Group, alături de Rudresh Mahanthappa la alto saxofon, David Fiuczynski la chitară , George Colligan la pian şi clape şi Jerome Harris la chitară acustică bass.

Un maestru al jazz-ului, care deseori a trecut graniţele spre alte genuri, DeJohnette a reuşit să adune un grup divers de muzicieni care,  alături de el, ȋmbină fără efort tradiţia cu sunete şi ritmuri moderne, combinând jazz-ul cu funk-ul, rock-ul, r&b-ul, precum şi elemente din Orientul Mijlociu sau zona afro-iberiană.

În  deschidere, Iordache - unul dintre cei mai  importanţi saxofonişti români şi lider de trupă va susţine un concert alături de Sebastian Burneci (trompetă), Florian Radu (trombon), Sorin Romanescu (chitară), Toni Kuhn (sintetizatoare), Utu Pascu (bas) şi Tavi Scurtu (baterie). Trupa lui iordache va cânta jazz, funk şi improvizaţii libere, după o reţetă proprie, stabilită ȋn funcţie de legile hazardului.

Biletele pot fi achiziţionate de pe www.eventim.ro şi ȋn reţelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, şi ȋn librăriile Humanitas şi Cărtureşti.sp;Preţul unui bilet este de 70, 90 sau 110 lei.

Coproducători: TVR2, Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Radio România Cultural
Sponsori: Holcim, ABB, Geberit, Golden Tulip
Parteneri: Green Hours, Andante Music, magazinul SENIA
Parteneri media: Şapte Seri, Feeder, Zeppelin, Cărtureşti

Ȋnfiinţată ȋn 2008, JAZZ.RO este asociaţia culturală care ȋşi propune să descopere şi promoveze jazz-ul european ȋn România şi jazz-ul românesc ȋn străinătate, să fie cea mai bună platformă pentru comunitatea de jazz din România şi să promoveze tineri artişti ȋn deschiderea fiecărui concert.

Mai multe informaţii pe www.jazz.ro şi www.facebook.com/jazz.romania

Toate articolele despre Articole diverse

O săptămână la Salzburg - Însemnări din festival, George Andrei
 Opeth contra Dream Theater - Artmania, 2019, Cristian Geambaşu
 Dirijorul Yuri Botnari oferă acces gratuit la CD-ul său cu Simfonia I de Ceaikovski, Comunicat de presă
 Ediţie jubiliară cu numărul XX - Festivalul Internaţional Enescu şi muzica lumii, 2019 la Sinaia, Comunicat de presă
 Moştenitorii României muzicale: pianista Axia Marinescu la Sala Radio, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.