Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  D'ale noastre

Un altfel de Caragiale, acelaşi umor: La Cadogan, birjar! - D'ale noastre


noiembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Institutul Cultural Român din Londra sărbătoreşte Anul Caragiale cu spectacolul extraordinar Ta Ra Ta Tam - D'ale noastre, care va avea loc pe 19 noiembrie 2012 la Cadogan Hall, cunoscută sală de concert şi spectacol din vestul capitalei britanice. Evenimentul are loc sub patronajul Ambasadorului României în Marea Britanie, Dr Ion Jinga.

Produs de compania de dans a celebrului coregraf Gigi Căciuleanu şi de Teatrul Naţional din Bucureşti, spectacolul face parte din "Anul Caragiale", o iniţiativă a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, la împlinirea a 100 de ani de la dispariţia marelui dramaturg român şi 160 de ani de la naşterea sa. Organizatorii turneului european al spectacolului la Paris, Londra şi Bruxelles sunt Fundaţia Art Production şi European Artists Management, cu sprijinul Centrului de cercetare şi creaţie teatrală "Ion Sava" şi al ambasadelor României din cele trei capitale.

Piesa de teatru-dans D'ale noastre readuce la viaţă personajele marelui Caragiale - Mitică, Ziţa, Caţavencu - într-o lume fantastică, plină de absurd şi haz, în care recunoaştem arhetipuri surprinzător de familiare prin momentele inspirate din Dom­nul Goe, Bubico, Lanţul slăbiciu­ni­lor, O scrisoare pierdută sau O noapte furtunoasă.

 
"Un Caragiale revizitat în ziua de azi, în care absurdul ionescian a devenit lo­gică cotidiană - spune regizorul şi coregraful Gigi Căciuleanu. Un spectacol în care mi-am propus să explorez această lume a noastră cea de toate zilele, plină cu de-ale noastre. Nu numai cele româneşti, ci, în general, de-ale noastre, ome­neşti. Cât de goi ne simţim, aşa, zvârliţi în noaptea furtunoasă a acelor nimi­ci­toa­re nimicuri de-ale carnavalului coti­dian".
 
Spectacolul are o distribuţie de excepţie, incluzând pe unii dintre cei mai buni dansatori români ai momentului: Ramona Bărbulescu, Rasmina Călbăjos, Alexandru Călin, Lari Giorgescu, Ştefan Lupu, Ioana Macarie, Ioana Marchidan, Cristian Nanculescu, Adrian Nour, Vanda Ştefănescu, István Téglás, Arcadie Rusu. Coloana sonoră originală a fost editată de Lucian Stan şi Marius Marchidan.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk.
 
Gigi Căciuleanu (n.1947, Bucureşti) a studiat la Teatrul Balşoi din Moscova şi a fost solist al Operei din Bucureşti până în 1974, când a emigrat în Franţa. În 1994, a înfiinţat, la Paris propria companie de dans, cu care susţine constant turnee internaţionale. A semnat peste 250 de coregrafii, printre care Simfonia fantastică la Opera Naţională Bucureşti şi OuiBaDa. Coregraful a primit numeroase distincţii de prestigiu, precum "Chevalier des Arts et des Lettres" (1984), Premiul "Brigitt" (1987) şi "Steaua României" în 2002.
 Toate articolele despre D'ale noastre


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 L'Om GiGi - marele artist Gigi Căciuleanu, aniversat la Teatrul Naţional Bucureşti, la împlinirea a 70 de ani, Comunicat de presă
 L-am tradus pe Caragiale într-un limbaj al mişcării - D'ale noastre la FEST-FDR, Timişoara, 2014, Roxana Tonţa
 Cu drag despre D'ale noastre, Răzvan Penescu
 D'ale noastre, d'ale tuturor şi o revelaţie: Lari Giorgescu!, Comunicat de presă
 O producţie artistică complexă - D'ale noastre, Cristina Sârbu
 Toate articolele despre D'ale noastre


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer