Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  O lună în Thailanda

O lună în Thailanda şi realizatorii săi, la al treilea eveniment KINObservator de la Cinemateca Union


noiembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, de la ora 19:00, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) găzduieşte proiecţia filmului românesc O lună în Thailanda (2012) de Paul Negoescu. Proiecţia va fi urmată de o discuţie la care vor participa producătoarea filmului, Ada Solomon, actriţa Ioana Anastasia Anton, monteurul Alexandru Radu şi designerii de sunet Filip Mureşan şi Vlad Voinescu.
 
Cel de-al treilea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Naţională de Filme - Cinemateca Română în colaborare cu revista "Observator cultural", urmează după două evenimente de succes, în care Sala Union i-a găzduit pe regizorii Cristian Mungiu şi Dan Chişu, alături de o parte dintre membrii echipelor filmelor După dealuri şi, respectiv, Şi caii sunt verzi pe pereţi.
 
O lună în Thailanda, foarte recent intrat pe marile ecrane româneşti, este lungmetrajul de debut al regizorului Paul Negoescu, venit după o lungă serie de scurtmetraje selecţionate şi premiate la numeroase festivaluri importante din ţară şi din străinătate. Printre altele, Paul Negoescu a fost selecţionat în competiţia de scurtmetraje a Festivalului de la Berlin în trei ani consecutivi (2008, 2009 şi 2010), cu filmele sale Târziu, Renovare şi Derby. O lună în Thailanda a avut premiera mondială la Festivalul de la Veneţia de anul acesta (secţiunea Settimana Internazionale della Critica), apoi a fost selecţionat în festivalurile de la Salonic, Namur, Zürich, Montréal, Cottbus şi Sevilla.
 
Scurt sinopsis:
O lună în Thailanda spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu e mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de partenera sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). El porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene, în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?
 
Vă aşteptăm!

Parteneri media ai Arhivei Naţionale de Filme - Cinemateca Română: Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things - Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, COOPerativa Urbană.
 Toate articolele despre O lună în Thailanda


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Un film despre fuga de noi înşine - O lună în Thailanda, Cezar Gheorghe
 Debutul anului 2012 în cinematografia românească - O lună în Thailanda, Iosif Prodan
 La Dolce Vita bucureşteană, cu yuppies şi fata morgana - O lună în Thailanda, Mihai Fulger
 O lună în Thailanda în competiţia Festivalului Premiers Plans, 2013, Comunicat de presă
 O lună în Thailanda - proiecţie şi dezbatere în cadrul proiectului Film Menu - Să Film!, episodul 6, Comunicat de presă
 Toate articolele despre O lună în Thailanda


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer