Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  O lună în Thailanda

O lună în Thailanda în competiţia Festivalului Premiers Plans, 2013


decembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
O lună în Thailanda a fost selecţionat în competiţia oficială a Festivalului de film european pentru debut - Premiers Plans, 2013, de la Angers. Filmele din competiţia de lungmetraj vor fi prezentate în perioada 19 - 25 ianuarie 2013. Debutul lui Paul Negoescu concurează cu alte 7 lungmetraje europene, din Germania, Austria, Grecia, Italia, Serbia şi Muntenegru şi Suedia.

În 2012, la Premiers Plans, Marele Premiu pentru Lungmetraj European a fost obţinut de Oslo, 31 August, debutul de succes al regizorului Joachim Trier. Tot anul trecut, două scurtmetraje româneşti au fost recunoscute cu premii la Angers - Bora, Bora, debutul lui Bogdan Mirică a obţinut Marele Premiu pentru Scurtmetraj European, iar Apele tac al regizoarei Anca Miruna Lăzărescu a obţinut Premiul Publicului.
 
O lună în Thailanda spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu e mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?

Din distribuţie mai fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă.
 
Paul Negoescu a mai participat în 2012, cu debutul său în lungmetraj - O lună în Thailanda - la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în secţiunea "Settimana della Critica"; Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur, în competiţia "Emile Cantillon"; la Festivalul de Film de la Zurich în competiţia oficială; la Festivalul Noului Cinema de la Montreal, în selecţia internaţională; în competiţia oficială a Festivalului de film de la Cottbus dar şi în selecţia internaţională a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic.

Filmul O lună în Thailanda, o producţie Hi Film, în co-producţie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea HBO România.
 
O lună în Thailanda a fost dezvoltat în cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo şi în cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actriţa Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

Distribuit de Parada Film.
Văzut de Radio Guerrilla
Susţinut de Cinemagia, PORT.ro
Parteneri media: Digi 24, Cocor Media Channel, BeWhere!, Modernism.ro, Hotcity.ro, Urban.ro, Vice, Feeder.ro, Orasulm.eu, Filmreporter.ro, Cinemarx.ro, Energiea, Hipmag.ro, Raluk.ro, Sub25.ro, Liternet.ro

 Toate articolele despre O lună în Thailanda


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Un film despre fuga de noi înşine - O lună în Thailanda, Cezar Gheorghe
 Debutul anului 2012 în cinematografia românească - O lună în Thailanda, Iosif Prodan
 La Dolce Vita bucureşteană, cu yuppies şi fata morgana - O lună în Thailanda, Mihai Fulger
 O lună în Thailanda - proiecţie şi dezbatere în cadrul proiectului Film Menu - Să Film!, episodul 6, Comunicat de presă
 Intenţii şi realizări - O lună în Thailanda, Andrei Şendrea
 Toate articolele despre O lună în Thailanda


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer