februarie 2013
Articole diverse
Ambasada Mexicului în colaborare cu Instituto Cervantes din Bucureşti organizează în perioada 6-9 februarie 2013, în sala de proiecţii a Instituto Cervantes, Bd. Regina Elisabeta 38, o serie de proiecţii de film mexican care propun publicului spectator o apropiere de cinematografia mexicană a ultimului deceniu.

Intrarea liberă, număr de locuri limitat. Rezervări la [email protected]

Marţi, 5 februarie 2013
ora 19:00
El tigre de Santa Julia (2002, 128 minute)
Gen: comedie-dramă
V.O.: spaniolă, subtitrare: engleză
Regizor: Alejandro Gamboa
Interpreţi: Miguel Rodarte, Irán Castillo,Isaura Espinoza, Fernando Luján.
Prezentare: Comedie bazată pe o legendă urbană din perioada premergătoare revoluţiei. Protagonistul, José de Jesús Negrete - un fel de Robin Hood - sprijinit de o bandă formată din femei, devine apărătorul celor săraci şi asupriţi. Datorită publicităţii acţiunilor sale justiţiare făcută de către un ziar, se transformă în "Tigre de Santa Julia".

Miercuri, 6 februarie 2013
ora 18:00
Y tu mamá también / Şi mama ta la fel! (2001, 105 minute)
Gen: comedie-dramă
V.O.: spaniolă, subtitrare: engleză
Regizor: Alfonso Cuarón
Interpreţi: Maribel Verdú, Diego Luna, Gael García Bernal
Prezentare: Ciudad de México. Doi prieteni foarte buni o cunosc la o nuntă pe Luisa Cortés. Încercând să o cucerească, o invită la plajă, şi astfel, cei trei încep o călătorie improvizată către Boca del Cielo, o plajă pustie din Statul Oaxaca.

ora 20:00
Malos hábitos / Proaste obiceiuri (2007, 135 minute)
Gen: dramă
V.O.: spaniolă, subtitrare: engleză
Regizor: Simon Bross
Interpreţi: Ximena Ayala, Elena de Haro, Marco Antonio Treviño, Alejandro Calva, Mónica Huarte
Prezentare: Matilde este o călugăriţă care trăieşte cu convingerea că prin credinţa poate muta munţii din loc. În mare secret începe un post, aproape mistic, gândindu-se la ceea ce consideră ca fiind al doilea mare potop. Elena, mama Lindei, este o femeie frumoasă şi atrăgătoare care este dispusă să facă orice pentru ca fiica ei să slăbească. Toate acestea se întâmplă în timp ce Gustavo, tatăl Lindei, regăseşte dragostea datorită unei studente.

Joi, 7 februarie 2013
ora 18:00
La habitación azul / Camera albastră (2003, 95 minute)
Gen: thriller, V.O.: spaniolă fără subtitrări
Regizor: Walter Doehner
Interpreţi: Maragarita Sanz, Elena Anaya, Mario Iván Martínez, Damian Alcazar
Prezentare: Toño şi soţia sa, Ana, decid să se întoarcă în satul unde locuiesc părinţii lui după o lungă şedere în Ciudad de México. Dar lucrurile urmează să se complice încetul cu încetul atunci când Toño se reîntâlneşte cu Andrea, o prietenă din tinereţe. Această întâlnire va duce la dezlănţuirea dorinţei pe care amândoi şi-au reprimat-o atunci când erau adolescenţi.

ora 20:00
Segundo aire / A doua şansă (2001, 98 minute)
Gen: comedie, V.O.: spaniolă fără subtitrări
Regizor: Fernando Sariñana
Interpreţi: Jesús Ochoa, Lisa Owen, Ximena Satiñana
Prezentare: Julia are o relaţie secretă cu Ricardo, un student care are nevoie de îndrumarea acesteia pentru a realiza lucrarea sa de licenţă. Încercând să regăsească pasiunea, Moisés, soţul Juliei, împins de gelozie, îl calcă cu maşina pe Ricardo; singura soluţie este să îl ducă pe Ricardo la ei acasă, pentru a se recupera. Ricardo, Moisés, Julia si Ximena, fiica lor, vor convieţui în aceeaşi casă, timp în care vor încerca cu toţii să-şi definească sentimentele.

Vineri, 8 februarie 2013
ora 18:00
Cansada de besar sapos / Sătulă de sărutat broaşte fermecate (2006, 95 minute)
Gen: comedie
V.O.: spaniolă, subtitrare: engleză
Regizor: Jorge Colón
Interpreţi: Ana Serradilla, Juan Manuel Bernal, Carlos de la Mota, Iratí Cantoral, Pedro Damián
Prezentare: Martha, o tânără atrăgătoare, designer de profesie, visează, ca orice altă femeie, să întâlnească bărbatul perfect. Obosită de infidelităţile iubitului său, Roberto, se decide să-i plătească cu aceeaşi monedă; ascultând sfaturile vecinei şi prietenei sale, va căuta un număr mare de pretendenţi, unul mai tont decât celălalt, până va ajunge să regrete "sunt o proastă făcând ceea ce am urât întotdeauna la bărbaţi" şi va concluziona că "o femeie nu înseamnă nimic fără dragoste".

ora 20:00
Nicotina / Nicotină (2003, 93 minute)
Gen: comedie - dramă, V.O.: spaniolă fără subtitrări
Regizor: Hugo Rodríguez
Interpreţi: Diego Luna, Lucas Crespi, Norman Sotolongo, Jesús Ochoa
Prezentare: Povestea îl prezintă pe Lolo, un hacker, care cu sprijinul lui Tomson şi a lui Nene trebuie să pătrundă în reţeaua unei bănci elveţiene cantonale, la cererea mafiei ruse. Lolo obţine datele de acces şi îşi foloseşte timpul liber pentru a o spiona pe vecina lui, Andrea. La un moment dat, aceasta reuşeşte să intre la Lolo în apartament şi îşi dă seama că acesta o spionase. Nervoasă, distruge câteva din lucrurile lui Lolo, printre acestea numărându-se şi discul pe care erau datele de acces pe care hacker-ul trebuia să-le predea ruşilor.

Sâmbătă, 9 februarie 2013
ora 18:00
Amar te duele / Iubirea doare (2002, 104 minute)
Gen: dramă
V.O.: spaniolă, subtitrare: engleză
Regizor: Fernando Sariñana
Interpreţi: Martha Higareda, Luis Fernando Peña, Ximena Sariñana, Alfonos Herrera
Prezentare: Renata, o tânără de familie bună, face pariu cu prietenele ei că îl va săruta pe Ulises, un adolescent umil care se ţine după ea pe holurile centrului comercial din Ciudad de México. Ceea ce începe ca un simplu joc se transformă într-o intensă poveste de dragoste umbrită de diferenţa de clasă socială. Renata şi Ulises vor lupta cu toate forţele pentru a-şi salva dragostea adolescentină.

ora 20:00
Por la libre / Cale liberă (2000, 96 minute)
Gen: comedie, V.O.: spaniolă fără subtitrări
Regizor: Juan Carlos de la Llaca
Interpreti: Osvaldo Benavides, Rodrigo Cachero, Ana de la Reguera, Otto Sirgo, Rosa María Bianchi
Prezentare: În ciuda faptului că sunt veri şi au cam aceeaşi vârstă, Rocco şi Rodrigo nu se suportă. Singurul lucru care îi uneşte este dragostea necondiţionată pe care o poartă bunicului lor, Dr. Rodrigo Carnicero, care îşi adoră nepoţii, dar care se simte dezamăgit de proprii săi copii. Moartea bunicului şi promisiunea de a-i împrăştia cenuşa deasupra mării, la Acapulco, va reuşi să-i unească pe cei doi tineri, care, pornind împreună la drum, îşi vor da seama că nu sunt atât de diferiţi pe cât credeau.



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus