Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Nymphomaniac

Lars von Trier a încheiat filmările la Nymphomaniac - prima imagine oficială


februarie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Echipa lui Lars von Trier a anunţat ieri încheierea filmărilor la cel mai recent lungmetraj al faimosului regizor danez: Nymphomaniac. Lars von Trier a mai regizat (printre altele) Breaking the Waves (1996), Dancer in the Dark (2000), Dogville (2003), Antichrist (2009), Melancholia (2011)

Filmul va avea premiera în prima jumătate a anului 2013 şi este o dramă care se anunţă de pe-acum destul de controversată. Actorul principal (Shia LaBeouf), regizorul (Lars von Trier) şi producătorul (Louise Vesth) au confirmat că filmul va conţine şi scene de sex real, nesimulat, şi va fi lansat în două versiuni separate: o versiune hardcore pornographic cut şi alta softcore, în care se vor folosi alte unghiuri de filmare şi e posibil ca anumite părţi ale corpului să fie blurate. La momentul casting-ului, regizorul le-a precizat actorilor că are în plan, cităm: "The film is sexually explicit, but it will be a very, very bad wanking movie". În România, pelicula va fi adusă de Independenţa Film.

Nymphomaniac (2013) este jurnalul erotic al unei femei, Joe, din perioada adolescenţei până la vârsta de 50 de ani, momentul la care ni se confesează.

Distribuţie. Filmul are o galerie impresionantă de actori. Charlotte Gainsbourg (Joe la maturitate), Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater, Stacy Martin (tânăra Joe) şi alţii.

Prima fotografie oficială

Odată cu anunţul legat de încheierea filmărilor, a fost publicată prima imagine oficială din film, împreună cu logo-ul filmului.


Autorul fotografiei precum şi fotograful de platou al lui Lars von Trier este danezul Christian Geisnæs. El a mai colaborat cu von Trier tot ca fotograf de platou la Antichrist (2009), precum şi la Melancholia (2011). În acesta din urmă, Christian Geisnæs a şi jucat un rol mărunt: fotograful de la nunta personajului principal, Justine (Kirsten Dunst).

În imaginea foarte întunecoasă care a fost publicată ieri se află Joe, personajul principal interpretat de Charlotte Gainsbourg. Ea este găsită de un bărbat (Stellan Skarsgård) bătută până la inconştienţă şi abandonată o alee lăturalnică.

Fotograful Christian Geisnæs justifică cumva atmosfera sumbră din imagine: "Cred că singurul meu păcat este că aştept tot timpul prea mult de la apusul de soare".

Referinţe online:
Christian Geisnæs - site oficial

-------------------------

Nymphomaniac este adus în România de Independenţa Film, casa de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase. Independenţa Film a distribuit pelicule ca pelicule ca Amour, Todo sobre mi madre, Trainspotting, Melancholia, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.).
 
anca romanescu | punk pr | 0732 144 570| 0751 224 222 | [email protected]
 Toate articolele despre Nymphomaniac


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Lars von Trier. Imaginea femeii în Trilogia Depresiei, Mădălina Pojoga
 Stellan Skarsgard: Nymphomaniac este primul film în care Lars a renunţat la controlul total, Comunicat de presă
 Tristeţea cărnii - Nymphomaniac: Vol. II, Andrei Gorzo
 Sfîrşitul jocului - Nymphomaniac: Vol. 2, Mihai Fulger
 Tomul secund, al împăcării - Nymphomaniac, vol 2, Lucian Maier
 Toate articolele despre Nymphomaniac


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer