martie 2013
Festivalul Internaţional al Filmului Politic Cinepolitica, 2013
Thriller-ul politic The Company You Keep, în regia lui Robert Redford, va putea fi văzut în premieră în România, într-o proiecţie unică, în închiderea celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, pe 7 aprilie 2013, la Cinema Studio. Lansat la Veneţia, anul trecut, filmul va ajunge în cinematografele din Statele Unite pe 5 aprilie, cu două zile înainte de premiera românească la Cinepolitica.
 
Primit cu entuziasm la Festivalul de la Veneţia şi mai apoi la cel de la Toronto, The Company You Keep îl readuce pe Robert Redford, la 76 de ani, în dublă ipostază, de actor şi regizor, la cinci ani după Lions for Lambs (2007). Redford, care deţine rolul principal, şi-a asigurat o distribuţie selectă, cu nume ca Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon, Nick Nolte, Brendan Gleeson, Anna Kendrick, Stanley Tucci, Sam Elliott, Terrence Howard, Richard Jenkins şi Chris Cooper.

 

În The Company You Keep, o adaptare după un roman de Neil Gordon, Robert Redford joacă rolul unui avocat văduv, tată al unei fetiţe, a cărui viaţă e complet dată peste cap atunci când adevărata lui identitate e dezvăluită de către un reporter (Shia LaBeouf). Cu decenii în urmă, fusese membru al The Weather Underground, o grupare radicală acuzată de incendieri şi crime în timpul protestelor împotriva războiului din Vietnam. Descoperirea vine în contextul în care una dintre fostele militante, Susan Solarz (Susan Sarandon), este arestată şi judecată. De teamă că va pierde tot, inclusiv pe fiica sa, acesta fuge în căutarea celui care i-ar putea curăţa numele şi trecutul şi se întâlneşte cu foştii săi camarazi din anii 70.
 
"Robert Redford vine cu cea mai împlinită operă a sa din ultima vreme, ca actor şi regizor în The Company You Keep, un thriller intens şi totuşi admirabil de reţinut despre un fugar forţat să iasă din ascunzătoare după 30 de ani şi să-şi dovedească nevinovăţia", scria The Hollywood Reporter la Festivalul de la Veneţia.

 
O reflecţie despre curaj şi consecinţele târzii ale rebeliunii, The Company You Keep este cel de-al nouălea film regizat de Robert Redford. În 1981, după 20 de ani de succes în lumea filmului ca actor, acesta a obţinut un Oscar pentru regia peliculei de debut Ordinary People. A mai semnat, ca regizor, Redford The Milagro Beanfield War (1988), A River Runs Through It (1992), Quiz Show (1994), The Legend of Bagger Vance (2000) sau The Conspirator (2010), o dramă de epocă despre asasinarea lui Abraham Lincoln. În 2002, Academia Americană de Film i-a oferit un Oscar onorific pentru întreaga carieră. Redford este fondatorul celui mai mare festival de film independent de peste Ocean, cel de la Sundance.

 

Cinepolitica se va deschide pe 2 aprilie 2013, la Cinema Studio, cu drama Bella addormentata, în regia lui Marco Bellocchio.

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica (2 - 7 aprilie 2013) este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).
 
Parteneri media: Realitatea TV, Radio Guerilla, Şapte Seri, realitatea.net, Ziare.com, Cinemagia.ro, Cinemarx.ro, Port.ro, Hotnews.ro, Studentie.ro, Ziarul Ring, Observator Cultural, Liternet.ro, Urban.ro, Filmreporter.ro, KoolHunt.ro, Orasulm.eu, Cinefan.ro, Chestii urbane, Cooperativa Urbana.
 

Descarcă catalogul Cinepolitica, 2013 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus