mai 2013
Instituto Cervantes din  Bucureşti  şi Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" prezintă la Sala mare a TNB, spectacolul de dans flamenco Abriendo Caminos susţinut de compania Úrsula López (Spania), în data  de 14 mai 2013,  la ora 20:00.

Abriendo Caminos sustinut de Compania Úrsula López este un spectacol de flamenco extrem de autentic, ce îmbină tehnica impecabilă a artiştilor aflaţi pe scenă - Úrsula López  şi Cristian Lozano / dans, Javier Patino / chitară, Vicente Gelo / voce şi Raúl Domínguez / percuţie - cu forţa, pasiunea şi o cunoaştere a dansului flamenco dintre cele mai profunde.


Dansatoare formată la înalta şcoală a Companiei Andaluze de Dans şi la Baletul Naţional al Spaniei, Úrsula Lopez este unul dintre acei artişti care îşi conservă personalitatea atât în colaborările cu mari creatori precum Carlos Saura, María Pages, Antonio Gades, cât şi în producţiile proprii. Cu spectacolul  Abriendo Caminos, a cărei coregrafiei o semnează, ne aflăm în faţa unei propuneri  elegante, simple si foarte in estética flamenco, alcătuită din piese de înaltă calitate tehnică şi artistică, ce se sprijină pe muzica aproape onirică a chitaristului Javier Patino.


Un spectacol care păstrează structura scenică clasică (doi dansatori, trei muzicieni) şi prezintă toate stilurile importante de dans din flamenco (seguiriyas, fandangos, romance, farruca, tangos). Aşa cum spune şi titlul, spectacolul abre caminos / deschide drumuri, permite atât cunoscătorilor, cât şi celor aflaţi la prima întâlnire cu un spectacol de gen, să se lase seduşi de forţa şi frumuseţea condensate în cultura flamenco, patrimonio imaterial al UNESCO.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional Bucureşti (deschisă de marţi până duminică între orele 10.00-19.00) şi pe Bilet.ro.


Spectacolul de dans flamenco Abriendo Caminos susţinut de compania Úrsula López (Spania) ce va avea loc la Bucureşti in data de 14 mai 2013 este susţinut de Vodafone România.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus