martie 2014
Festivalul Internaţional de film NexT, 2014
În avanpremiera celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT (3 - 7 aprilie 2014), spectatorii sunt aşteptaţi la o sesiune de Warm Up, luni, 17 martie 2014, în Club Control. De la ora 20:00 vor putea urmări, în premieră, câteva dintre filmele incluse în programele speciale din 2014, NexT Is Love şi NexT Look, şi vor avea parte de un preview al ediţiei. 

Printre scurtmetrajele din noua secţiune NexT Is Love, dedicată poveştilor şi viziunilor surprinzătoare despre dragoste, se află Little Man / Petit Bonhomme / Micul cuceritor, în regia lui Victor Rodenbach, povestea lui Henri, un băieţel de 9 ani care hotărăşte într-o după-amiază să urmeze sfatul tatălui său de a cuceri fata de care este îndrăgostit nebuneşte. Blur Blue, un film experimental regizat de Sonja Polligkeit şi produs de Academia Germană de Film şi Televiziune DFFB, despre doi tineri care se îndrăgostesc într-un acvariu, este un alt titlu care nu trebuie ratat luni seară. 


Inventive, excentrice sau tenebroase, filmele din NexT Look vor fi cu siguranţă memorabile. În The Ill-Mannered Milkman/ Lăptarul prost-crescut (r. Willehad Eilers), un motociclist transpiră lapte şi are vedenii cu copii îmbrăcaţi în tricouri cu literele alfabetului. 

Programul de proiecţii de la Club Control este completat şi de Butter Lamp (r. Hu Wei), o interesantă investigaţie pe tema păstrării identităţii culturale, prezentat în 2013 la Festivalul de la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique.
 
În deschiderea serii, Yvonne Irimescu, coordonatoarea Festivalului Internaţional de Film NexT, va povesti mai multe despre surprizele ediţiei 2014. Tot la Warm Up, spectatorii vor urmări câteva dintre spoturile ediţiei cu numărul 8, precum şi un videoclip în care echipa NexT se pune serios pe dans.

Intrarea este liberă.

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Cea de-a opta ediţie va avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, CinemaPro, Ceainăria Cărtureşti, Club Control şi J'ai Bistrot.

Descarcă broşura NexT, 2014 aici..
Descarcă programul NexT, 2014 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus