martie 2014
Festivalul Internaţional de film NexT, 2014
Pe 4 aprilie 2014, la doar o lună de la gala premiilor Oscar 2014, Festivalul Internaţional de Film NexT (3 - 7 aprilie 2014) îşi aşteaptă spectatorii la o seară cu filme de Oscar şi covor roşu, la CinemaPRO din Bucureşti, la ora 21.00. Unul dintre cele mai populare programe din festival, Oscars Night va aduce, în premieră, cele cinci filme nominalizate la trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj, inclusiv câştigătorul categoriei, emoţionantul Helium, în regia lui Anders Walter.


În 2013, seara de scurtmetraje de Oscar a fost sold out la Cinema Patria. Cele cinci filme sunt oferite şi în acest an de canalul ShortsTV.

Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj a plecat în Danemarca, pentru povestea emoţionantă a unui băieţel care suferă de o boală incurabilă şi care îşi construieşte, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. Regizorul Anders Walter a combinat efectele speciale cu imaginile filmate, într-un scurtmetraj care i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film, Helium. "Le mulţumesc actorilor mei extraordinari şi echipei fantastice care a lucrat fără nici un ban la acest film", a spus Walter pe scena Oscarurilor.




Cele cinci poveşti sunt cât se poate de diferite. O mamă trebuie să ia decizia dificilă de a-şi părăsi soţul abuziv în Avant que de tout perdre, o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un băiat soldat care a luat parte la atrocităţi, în drama Aquel no era yo; un psihiatru (Martin Freeman) consultă un deţinut care se crede Dumnezeu, în comedia cu umor absurd The Voorman Problem, iar o mamă se dă de ceasul morţii să-şi pregătească familia pentru o nuntă în amuzantul Do I Have to Take Care of Everything?


Preţul unui bilet pentru Oscars Night este 20 lei, dacă este achiziţionat în avans, şi 25 lei, în ziua proiecţiei.

Abonamentele pentru cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT vor fi puse în vânzare prin EventBook (eventbook.ro), începând cu data de 4 martie 2014.


Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Cea de-a opta ediţie va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro şi Ceainăria Cărtureşti.

Descarcă broşura NexT, 2014 aici..
Descarcă programul NexT, 2014 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus