martie 2014
Festivalul Internaţional de film NexT, 2014
Tinerii cineaşti români au şansa să participe, pentru prima dată, la unul dintre cele mai populare concursuri noi de proiecte de scurtmetraj, The Pitch, în cadrul Festivalului Internaţional de Film NexT (3-7 aprilie 2014). Organizat de ShortsTV, canalul dedicat scurtmetrajelor, în parteneriat cu Romtelecom, The Pitch oferă şansa unei finanţări de 5.000 de euro pentru producţia unui scurtmetraj.

Concursul The Pitch este găzduit anual de mai multe festivaluri importante, inclusiv de cel de la Cannes. Participanţii trebuie să aibă cel puţin un film scurt în portofoliu şi un proiect nou de scurtmetraj, cu un buget mai mic de 10.000 de euro şi o durată maximă de 12 minute. Înscrierile vor începe pe 15 martie 2014 şi se vor încheia pe 23 martie 2014, la ora 23.59, ora României. Candidaturile trebuie să conţină un sinopsis al filmului, concepţia regizorală, bio-filmografia regizorului şi un showreel de 45 de secunde din lucrările anterioare.

Candidaţii acceptaţi vor fi invitaţi apoi la The Pitch, care va avea loc pe 3 aprilie 2014, în cadrul Festivalului NexT. La The Pitch, fiecare participant va avea exact 2 minute şi 15 secunde ca să îşi vândă ideea în faţa camerei de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate apoi pe pagina de Facebook a ShortsTV, în dimineaţa de după susţinerea lor, pe 4 aprilie 2014. Cele cinci prezentări care adună cele mai multe "Like"-uri până duminică, 6 aprilie 2014, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialişti, care va decide câştigătorul. Acesta va fi anunţat la gala de închidere a NexT, pe 7 aprilie 2014.


În completarea concursului The Pitch, NexT organizează, pentru prima dată, NexT Short Film Market, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Duminică, 6 aprilie 2014, cei selecţionaţi la The Pitch vor avea, în plus, şansa să-şi prezinte proiectele în faţa a 20 de producători români şi străini, în cadrul unei serii de întâlniri individuale. Cineaştii vor avea câte zece minute la dispoziţie pentru a stabili contacte şi a convinge producătorii de valoarea proiectelor lor. Printre producătorii invitaţi se numără Vicky Miha (Boo Productions, Grecia - compania care a produs două dintre cele mai premiate filme greceşti recente, Kynodontas / Dogtooth şi Attenberg), Gábor Osváth (Filmfabriq Ltd., Ungaria), Konstantina Stavrianou (Graal S.A., Grecia), Yorgos Tsourgiannis (Horsefly Productions, Grecia) şi Katya Trichkova (Contrast Films Ltd., Bulgaria).

REGULI DE PARTICIPARE:
 Cineaştii trebuie să fi regizat deja un scurtmetraj.
Prezentările se fac doar în limba engleză.
Proiectul trebuie să aibă la bază o idee ta originală şi să nu încalce drepturile unor terţi.
Prezentarea proiectului nu trebuie să depăşească 2 minute şi 15 secunde
Prezentarea ta în faţa camerei de filmat va fi disponibilă pentru difuzare pe ShortsTV şi ShortsHD, în toate teritoriile.
Toate proiectele de scurtmetraj propuse trebuie să aibă un buget de maxim 10.000 de euro, să nu depăşească 12 minute şi să îndeplinească standardele tehnice ale ShortsTV.
Filmul câştigător trebuie să aibă cel puţin o componentă românească. De exemplu: regizorul, actorii sau locul unde va fi filmat.
Filmul câştigător trebuie terminat într-un an de la momentul acordării premiului, altfel finanţarea de 5.000 de euro va fi retrasă.
ShortsTV va avea drept de preemţiune asupra distribuţiei şi difuzării scurtmetrajului la nivel global. În plus, Romtelecom va avea dreptul de a difuza filmul în România.
Filmul câştigător va include pe genericul final "Made in Association with ShortsTV" şi logo-ul ShortsTV.

CUM SĂ APLICI (toate documentele vor fi depuse în limba engleză):
Nume complet
Telefon şi adresă de email
Sinopsis de o pagină
Sinopsis scurt (maxim 500 de caractere, cu tot cu spaţii)
Concepţia regizorală (o pagină)
Concepţia regizorală scurtă (maxim 500 de caractere, cu tot cu spaţii)
Bio-filmografia regizorului (o pagină)
O scurtă bio-filmografie a regizorului (maxim 500 de caractere, cu tot cu spaţii)
O pagină cu bio-filmografiile altor membri ai echipei (opţional)
Un reel de prezentare de 45 de secunde, trimis simultan cu înscrierea ta, prin WeTransfer.com.
* toate documentele trebuie trimise ca ataşamente separate în mailul de înscriere
* înscrierile incomplete nu vor fi luate în considerare

Specificaţiile tehnice ale reel-ului:
Video
Frame Size: 1920 x 1080
Frame Rate: 25 fps
Codec: H.264

Audio
Codec: AAC
Sample Rate: 44.100 kHz
Channels: 2

Expediere
Trimite fişierul prin WeTransfer.com pe adresa [email protected]
Numele fişierului trebuie să respecte urmatorul model: Prenume_Nume de familie_Titlu (ex: Ion_Popescu_Titlu1)

Pentru a te înscrie la The Pitch, trimite candidatura ta pe adresa de mail [email protected], însă nu mai devreme de duminică, 15 martie 2014, ora 00.00, ora României.

Înscrierile se încheie duminică, 23 martie 2014, la ora locală 23.59, ora României.

ShortsTV este primul canal global în HD dedicat scurtmetrajelor, fiind disponibil în peste 40 de milioane de case din Statele Unite şi Europa. ShortsTV achiziţionează anual producţii de calitate - animaţii, live action şi documentare - de la cele mai importante festivaluri din lume. În România, canalul este disponibil în reţeaua Romtelecom.

Cu o expertiză de peste 80 de ani pe piaţa românească de telecomunicaţii, Romtelecom oferă astăzi o gamă completă de servicii de comunicare şi divertisment pentru toate nevoile unei gospodării, cu pachete personalizate de televiziune, internet şi voce. La finalul celui de-al treilea trimestru al lui 2013, Romtelecom avea peste 4,8 milioane de abonamente în portofoliu, pentru servicii de televiziune, internet în bandă largă şi voce, precum şi soluţii complexe de business ICT. Mai multe detalii despre companie sunt disponibile pe www.romtelecom.ro

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Cea de-a opta ediţie va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro şi Ceainăria Cărtureşti.


Descarcă broşura NexT, 2014 aici..
Descarcă programul NexT, 2014 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus