martie 2014
Festivalul Internaţional de film NexT, 2014
Festivalul de Film Francofon de la Namur alege în fiecare an 7 tineri cu vârste între 18 şi 25 de ani, provenind din ţări francofone, pentru a face parte din juriul Émile Cantillon, juriu care are ca sarcină acordarea premiului pentru cel mai bun film de debut aflat în competiţia festivalului.

Pentru cea de a 29-a ediţie a sa, ce va avea loc între 3 octombrie 2014 - 10 octombrie 2014, Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur alege unul dintre membrii juriului Émile Cantillon în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film NexT. Câştigătorul va fi ales în urma unui concurs de critică de film pe marginea lungmetrajului Poziţia copilului (regia Călin Peter Netzer, România, 2013).

Cei care doresc să participe la concurs trebuie să aibă vârsta între 18 si 25 ani şi trebuie să fie vorbitori de limba franceză. Concursul este deschis tuturor cinefililor, studiile de specialitate (critică de film) nefiind obligatorii.
 
Perioada desfăşurării concursului: 3-23 martie 2014
 
Înscrierile se primesc pe adresa [email protected], (menţionând în titlu cuvântul Namur). Mailurile trebuie să aibă ataşate critica de film, formularul de înscriere şi o copie după actul de identitate. Formularul de înscriere se descarcă aici.
 
Cronicile trebuie redactate în limba franceză şi trebuie să aibă între 2.500 şi 3.000 de caractere (cu tot cu spaţii).
 
Termen limită pentru trimiterea lor: 23 martie 2014, ora 23.59.

Câştigătorul va merge la Namur în perioada 3 octombrie 2014 - 10 octombrie 2014 şi va face parte din juriul tânăr Émile Cantillon al celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Filmului Francofon de la Namur, alături de alţi reprezentanţi ai unor ţări francofone. Cheltuielile de deplasare, cazare şi masă vor fi acoperite de Festivalul de Film Francofon de la Namur.

Mai multe detalii despre Festivalul de la Namur şi despre juriul Émile Cantillon: www.fiff.be.

Câştigătorul concursului NexT, viitor membru al juriului Émile Cantillon, va fi anunţat pe data de 7 aprilie 2014, în cadrulGalei de închidere a celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT, 2014.

Descarcă broşura NexT, 2014 aici..
Descarcă programul NexT, 2014 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus