martie 2014
Festivalul Internaţional de film NexT, 2014
Festivalul Internaţional de Film NexT (3 - 7 aprilie 2014) găzduieşte, pentru al 5-lea an consecutiv, un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu vârste între 4 şi 12 ani. Compus, ca şi la ediţiile anterioare, din două etape - proiecţia filmelor şi jocurile derivate din temele sau personajele acestora - NexT Kids se va desfăşura sâmbătă, 5 aprilie 2014, începând cu ora 11.00, la Cinema Studio.


Selecţia cuprinde cinci scurtmetraje din Norvegia, Germania, Croaţia, Slovacia, Italia. Micuţii spectatori, dar şi părinţii şi bunicii ce-i însoţesc, se vor bucura de cele mai diverse stiluri şi tehnici de desen, animaţie, montaj, precum şi de adorabili mici actori şi cântăreţi. Filmele din programul de anul acesta ne povestesc cu inventivitate, emoţie, tandreţe şi umor despre muzică, talent, vanităţi, mica solidaritate împotriva ticăloşiei şi despre mingile de golf din univers!
 
Ne vor fi alături prietenii delfinilor de la Mare Nostrum, terapeuţii de la Kinetobebe şi, ca întotdeauna, cofetăria Special Nadyne, cu prăjituri rupte din filmele NexT Kids 2014

 Golf All / Golf universal (Germania, 2013, 6')
Regizor: Philipp Maas & Kim Liersch
Karli, extraterestrul cel drăguţ, care vine din sistemul stelar Kokolorion, este fără nici o îndoială un jucător de golf profesionist.


 Lighta / Luminiţa (Slovacia, 2012, 10')
Regizor: Andrej Gregorcok
Un beculeţ Lighta este singura sursă de lumină din încăpere, asta până când, într-o bună zi, apare un rival.

 Shame and Glasses / Test (Italia, 2013, 7')
Regizor: Alessandro Riconda
Mirko trebuie să facă faţă celei mai îngrozitoare temeri: purtatul ochelarilor. Este singurul fel în care poate să dea testul la şcoală, însă ce o să se întâmple dacă îl vede fata de care este în secret îndrăgostit?

 Hidden Talent / Skriveni Talent / Talente ascunse (Croaţia, 2013, 6')
Regizor: Miran Miošić
Un pisoiaş pe nume Bjelobrk trăieşte în Oraşul Felinelor. Este vesel, sociabil şi îi place la nebunie să cânte, dar n-are pic de ureche muzicală.


 Fishing with Sam / Isfiske / La pescuit cu Sam (Norvegia, 2009, 6')
Regizor: Atle Solberg Blakseth
Să pescuieşti la Polul Nord poate să fie destul de dificil. Unii au mai mult noroc decât alţii. Cei mai puţin norocoşi s-ar putea să aibă nevoie de o cu totul altă abordare.

Preţul unui bilet la NexT Kids este 5 lei. Abonamentele şi biletele pentru Festivalul Internaţional de Film NexT, ediţia a opta, pot fi cumpărate în avans de pe www.eventbook.ro (4 martie - 7 aprilie 2014) sau de la Librăria Engleză Anthony Frost. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Cum ne-am jucat anul trecut


Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Cea de-a opta ediţie va avea loc între 3 şi 7 aprilie 2014, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro, Club Control, J'ai Bistrot, Ceainăria Cărtureşti şi Club Spice.


Descarcă broşura NexT, 2014 aici..
Descarcă programul NexT, 2014 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus