mai 2014
Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) va susţine în perioada
2 - 5 mai 2014
pe scena Teatrului Odeon Bucureşti (în sala Majestic)
 
o microstagiune cuprinzând patru dintre producţiile din repertoriul actual.
Publicul din Capitală va avea ocazia să urmărească spectacolele TGST după următorul program:
 
Vineri, 2 mai 2014, orele 16,00 şi 20,30
 Fetiţa din bolul peştelui auriu de Morris Panych (2 ore şi 20 min, fără pauză)
Regia: Radu Afrim
Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar
Cu: Silvia Török, Georg Peetz, Olga Török, Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Konstantin Keidel, Raul Bastean
Spectacolul - apreciat în critică drept fiind unul "de o frumuseţe perfectă" - istoriseşte un fragment din destinul lui Iris, o fetiţă de zece ani din Canada anilor '60, care trăieşte împreună cu părinţii ei şi cu Miss Rose, o chiriaşă mai puţin agreată, într-o casă pe malul oceanului. Fetiţa nu ezită să îi pună la punct pe adulţii din jurul său, merge la o şcoală catolică, deşi se declară budistă şi îşi adoră peştişorul auriu. Acesta dispare din casă chiar in ziua în care mama ei decide să îşi părăsească familia, şi doar o coincidenţă face să nu se întâmple astfel. La scurt timp, Iris îl aduce acasă pe un naufragiat care seamănă izbitor de mult cu peştişorul ei auriu, astfel că deodată fata începe să creadă în reîncarnare. Va reuşi acesta să îi apropie din nou pe membrii acestei familii?
 
Sâmbătă, 3 mai 2014, orele 16,00 şi 20,30
 Nunta micilor burghezi de Bertolt Brecht (o oră şi 30 min, fără pauză)
Regia: Alexandru Dabija
Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar
Cu: Rareş Hontzu, Dana Borteanu, Silvia Török, Olga Török, Franz Kattesch, Georg Peetz, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Konstantin Keidel, Patrick Cionac
Brecht a scris comedia Nunta micilor burghezi (titlul iniţial Nunta) la vârsta de doar 21 de ani. Piesa ilustrează în manieră comică degradarea micii burghezii: la o nuntă se întâlnesc mirii, tatăl şi sora miresei, mama mirelui şi câţiva prieteni. Brecht ridiculizează aparenta perfecţiune şi falsa moralitate ale acestei clase sociale, printr-un dialog relaxat, cu calambururi, alegorii şi un umor absurd. Cu alte cuvinte, ceea ce se dorea a fi cea mai fericită zi se transformă într-o adevărată catastrofă, culminând cu dărâmarea fericirii micii burghezii. Invitaţii se poartă nepoliticos unii cu alţii, se jignesc şi fac apropouri vulgare. Ca şi cum toate acestea nu ar fi de ajuns, toată mândria mirelui, anume mobila construită cu mult efort chiar de el însuşi, începe treptat să se dezmembreze, iar ultima fărâmă de amabilitate dispare şi ea.
 
Duminică, 4 mai 2014, ora 19,00
 derdiedans (o oră şi 30 min, fără pauză)
performance după un concept de Florin Fieroiu
Scenografia: Cristina Milea
Cu: Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Săvescu, Radu Vulpe
Spectacolul este prezentat în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, fiind inclus şi în Showcase-ul Dans România 2014.
Spectacolul - dezvoltat ca performance de către cei zece actori împreună cu coregraful Florin Fieroiu şi echipa sa - vorbeşte despre rolurile sexelor şi despre aşteptările pe care societatea le manifestă faţă de individ. Elementele de mişcare şi textele create tocmai de interpreţi, asezonate cu o doză de improvizaţie, au generat un spectacol unitar care comentează cu umor unele dintre neajunsurile şi năzuinţele fiecăruia. Deschiderea TGST spre teatrul de mişcare a generat invitaţii ale acestui spectacol la diverse festivaluri, de la Arad până la Tbilisi, în Georgia.
 
Luni, 5 mai 2014, ora 20,30
 Urâtul de Marius von Mayenburg (o oră şi 20 min, fără pauză)
Regia: Theodor-Cristian Popescu
Decorul şi costumele: Velica Panduru
Cu: Konstantin Keidel, Olga Török, Rareş Hontzu, Horia Săvescu
Marius von Mayenburg este una din cele mai interesante şi apreciate voci din dramaturgia contemporană. Piesa evocă povestea lui Lette, angajat al unei corporaţii. Acesta este discriminat din cauza urâţeniei sale şi împiedicat de compania la care lucrează să-şi prezinte invenţia la un congres. Când îşi dă seama că frumuseţea nu stă în ochii privitorului şi după ce chiar şi soţia evită să îl mai privească, decide să îşi facă o operaţie estetică, fapt ce are consecinţe semnificative în viaţa sa profesională şi privată. Lette devine un etalon al frumuseţii; brusc, este râvnit de admiratoare şi apreciat pentru competenţele sale. Însă când faţa sa devine un produs căutat pe piaţă, viaţa i se schimbă din nou.
 
Biletele pot fi achiziţionate într-unul din următoarele moduri:
- la agenţia de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei, nr. 40-42)
Orar: Luni - Duminică: orele 11,30- 19,00 cu pauză între 14,30 - 15,00
- online pe pagina bilete.teatrul-odeon.ro (în curând). Interfaţa online oferă şi posibilitatea cumpărării şi tipăririi biletelor la calculatorul personal.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus