mai 2014
Articole diverse
Lectura în premiera a 8 piese scurte de 10  minute (4 româneşti & 4 americane) scrise la solicitarea unei bursiere Fullbright la Bucureşti.
 
Marţi 13 mai 2014, de la ora 19.30 la Teatrul foarte Mic (Bulevardul Carol nr.21) are loc prezentarea proiectului Noii mei blugi de la H&M, un proiect transfrontalier de susţinere şi promovare a dramaturgiei contemporane şi a metodelor de lucru cross border.
 
Opt tineri dramaturgi, patru români şi patru americani, au fost comisionaţi pentru a explora procedeele scrierii trans-frontaliere şi metode de promovare a procesului dramaturgic. Cei opt au primit acelaşi brief "Noii mei blugi de la H & M" şi au fost lăsaţi să scrie orice le-a dictat inspiraţia. Vă invităm să vedeţi spectacolele pe care cei opt le-au generat în urma briefului şi al unui efort internaţional de lucru în ateliere şi de traducere.
 
Proiectul este coordonat de Hannah Wolf, regizor şi dramaturg american, aflata în România cu o bursa Fullbright de aproape 9 luni, timp în care a dezvoltat mai multe proiecte de artele spectacolului, axate în principal pe relevarea importanţei lecturării de texte noi în mediul teatral, a popularizării ideii de «commissioned work» şi a pieselor de 10 minute.
 
Lectura va fi în limba româna urmând să fie prezentată în engleză în New York în toamna lui 2014.
 
Echipele de lucru formate pentru prezentarea de miercuri de la Teatrul Foarte Mic includ un regizor român şi doi dramaturgi (unul român şi unul american), piesele americane fiind traduse pentru lectura în română de Oana Arsenoi şi Vlad Arghir. În toamna lui 2014, proiectul va fi prezentat la New York în oglindă, cu un regizor american de data aceasta responsabil de două texte (unul român şi unul american), textele româneşti fiind atunci traduse în engleză.
 
Dramaturgii americani implicaţi în proiect sunt Caroline V. McGraw, Cory Hinkle, Alice Pencavel şi Andrew Kramer iar cei români sunt Mihaela Michailov, Bogdan Georgescu, Eugen Jebeleanu şi Maria Manolescu.
 
Regizorii români cooptaţi sunt: Horia Suru, Ioana Păun şi Alexandru Berceanu.
 
Proiect curatoriat de Hannah Wolf
Intrarea liberă!
 
Contact : Hannah Wolf - 0723861526

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus