iunie 2014
Articole diverse
Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian" organizează în perioada 5-10 iulie 2014 casting pentru unul dintre cele mai cunoscute spectacole de musical din lume - Fantoma de la Operă, producţie ce va intra în repertoriul instituţiei începând cu stagiunea 2014-2015. Spectacolul va fi montat de regizorul de origine australiană Stephen Barlow şi de o echipă de creaţie alcătuită din artişti români şi străini.

Musicalul Fantoma de la Operă de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producţii muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă şi astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa. Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori şi încasări de peste 5,6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene Titanic, E.T. şi Star Wars), Fantoma de la Operă este cea mai longevivă producţie de pe Broadway, depăşind recordul de 7.486 de reprezentaţii stabilit de musicalul Cats.

Fantoma de la Operă a câştigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv trei premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, şapte Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), şapte Drama Desk Awards şi trei Outer Critic Circle Awards. Spectacolul a fost produs în 151 de oraşe şi 30 de ţări din întreaga lume, printre care: Marea Britanie, Australia, Austria, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveţia, Germania, Japonia, Irlanda, Coreea, Mexic, Noua Zeelandă, Olanda, Singapore, Spania, Suedia, Statele Unite, Ungaria, Taiwan şi Thailanda.

Stephen Barlow este unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, cu o carieră desfăşurată în cele mai importante instituţii muzicale din lume (Metropolitan Opera House - New York, Royal Opera House, Covent Garden - Londra, San Francisco Opera, Opera Monte Carlo, Royal National Theatre - Londra, Mariinsky Theatre - Sankt Petersburg etc.). Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără: Rigoletto (Opera Naţională Bucureşti şi Lyric Opera of Chicago), Tosca (Santa Fe Opera), Carmen (Opera Theatre Saint Louis), La traviata (Singapore Lyric Opera House), Le Cour de Celimene (Wexford, nominalizat la premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Irish Times Theatre Awards, în 2011), Cavaleria rusticană, Paiaţe, Don Pasquale, Don Giovanni şi premiera europeană pentru Fantastic Mr. Fox (toate la Opera Holland Park, Londra), La Bohème (British Youth Opera), Flautul fermecat (Royal Academy of Music), Trial by Jury (Covent Garden Festival) şi altele. Stephen Barlow a fost co-regizor pentru cel mai recent musical de pe West End semnat Boublil / Schönberg/Legrand - Marguerite şi unul dintre regizorii turneului în Marea Britanie al musicalului Jesus Christ Superstar.

Castingul vizează următoarele roluri:
Fantoma de la Operă - tenor/bariton
Christine Daaé - soprană
Raoul, Viconte de Chagny - tenor/bariton
Carlotta Giudicelli - soprană
Ubaldo Piangi - tenor
Meg Giry - soprană
Monsieur Gilles André - bariton/tenor
Madame Giry - mezzo-soprană
Monsieur Firmin - bariton (bas-bariton)
Passarino - tenor
Joseph Buquet - bariton/bas
Don Attilio - bas
Confidante - soprană
Monsieur Reyer - actor
Monsieur Lefevre - actor

Castingul se va desfăşura în două etape, după cum urmează:
Etapa I - Candidaţii vor interpreta două momente muzicale la alegere dintr-un spectacol de musical (altul decât Fantoma de la Operă) şi dintr-un spectacol de operetă, de maxim 3 minute fiecare.
Etapa a II-a - Candidaţii selectaţi în prima etapă vor interpreta un moment muzical reprezentativ din musicalul Fantoma de la Operă.

Se recomandă ca toţi participanţii la casting să fie disponibili pe întreaga perioadă de desfăşurare a acestuia, între 5-10 iulie 2014.

Pentru înscrieri, candidaţii sunt rugaţi să trimită următoarele informaţii:
CV (cu poză actuală)
Titlul celor două momente muzicale interpretate în etapa I
Modalitatea de acompaniament (negativ sau pianist corepetitor)*

*În cazul în care candidatul optează pentru varianta de acompaniament cu negativ, acesta va fi pus la dispoziţia organizatorilor pe suport CD, iar dacă va fi acompaniat de pianist corepetitor, candidatul va pune la dispoziţia acestuia partitura piesei interpretate. Ambele materiale (CD şi partitură) vor fi trimise organizatorilor până în data de 4 iulie 2014.

Comisia de evaluare va fi formată din: regizorul, dirijorul, producătorul general al spectacolului şi reprezentanţi ai conducerii Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian".
Aplicaţiile pot fi trimise pe adresa [email protected], până cel târziu vineri, 4 iulie 2014. Pentru informaţii suplimentare privind modalitatea de înscriere sau alte întrebări, persoana de contact este Ruxandra Ştefu, tel. 0743 263 446.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus